elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV de Santa Pola reclama que l'Ajuntament aplique les bonificacions fiscals al sector hoteler del municipi

  • Els edils socialistes expliquen que aquesta mesura es va implementar en la legislatura anterior, per a afavorir la creació de places hoteleres en la localitat

El Grup Municipal Socialista vol reivindicar la necessitat que l'Ajuntament de Santa Pola pose en marxa les bonificacions fiscals, concretament en l'Impost sobre Béns immobles, als hotels de recent creació en la localitat.

"Aquesta mesura, que es va posar en marxa en l'anterior legislatura, es basa en la possibilitat d'aplicar deduccions de fins al 90% sobre l'IBI als hotels durant diversos anys, amb l'objectiu d'afavorir la creació de places hoteleres en el municipi. De fet, gràcies a aquesta mena de polítiques, que va liderar la *exalcaldesa i actual Diputada Nacional, Yolanda Seva, es va afavorir la construcció d'un nou hotel en el barri de Gran Alacant, a més d'un aparta-hotel en la zona de Gran Platja".

Però en l'actualitat, "l'Equip encapçalat per Loreto Serrano no sembla que estiga molt interessat a fomentar el turisme a Santa Pola, perquè no estan aplicant aquestes rebaixes en els impostos municipals. No tot consisteix a viatjar a FITUR. Senyora Alcaldessa, està molt bé promocionar a la nostra preciosa Santa Pola, però estaria molt millor posar en marxa mesures que permeteren que els turistes que vulguen visitar-nos, tinguen hotels on poder allotjar-se”, declara José Francisco López, edil de la formació socialista *santapolera.

"A la ineficient gestió del Partit Popular en aquest àmbit, se suma la pèrdua de dos hotels emblemàtics del nostre municipi (un situat en ple cor de Santa Pola i un altre en la mateixa Platja de Llevant), que s'han tancat durant aquests últims anys. Com sempre, intentaran desvincular-se de tot tirant les culpes als altres, però no estaria de més recordar-los que si ells hagueren treballat demanant ajudes i subvencions per a poder oferir, en aquest cas, al sector hoteler, potser no ens veuríem en aquestes circumstàncies”, explica el citat regidor.

Els i les socialistes "no entenem que no s'estiguen atorgant ajudes per a aquest sector, ben econòmiques o bé a través de rebaixes fiscals. La ineptitud i la ineficiència de l'actual Equip de Govern, lluny d'incentivar el turisme, ens condueix cap a la mort d'aquest sector i, com a conseqüència, cap a l'empobriment d'altres sectors econòmics del municipi, com l'hostaleria i el comerç".

Pujar