21 de novembre de 2019 21/11/19

120 persones es beneficien dels tallers preventius per a estimular la memòria

120 persones es beneficien dels tallers preventius per a estimular la memòria - (foto 1)

  Els tallers preventius per a estimular la memòria, organitzats pel Departament de Salut Municipal de l'Ajuntament de Santa Pola, consoliden el seu èxit després de més de deu anys de trajectòria, amb al voltant de 120 persones inscrites i una mitjana de 35 per grup i sessió. Este any ha sigut necessari ampliar l'oferta amb un tercer grup a causa del bon acolliment i a l'increment d'unes 20 persones respecte a l'any anterior.

  Creats inicialment per afavorir el manteniment de la capacitat cognitiva i la prevenció de la deterioració intel·lectual, els tallers han anat ampliant els seus continguts, evolucionant cap a un programa de salut integral per a la millora del benestar mental i personal. En general, es tracta de prevenir situacions de deterioració intel·lectual i aïllament social, i potenciar la capacitat d'autonomia personal de les persones assistents.

  La població diana integra no només al col·lectiu de la tercera edat, sinó també a altres col·lectius actius, dones i homes en edat adulta (climateri, associacions de fibromialgia, esclerosi múltiple, mestresses de casa, pacients amb càncer i familiars, etc.). Cal destacar que entre un 85% i 90% de les persones usuàries dels tallers són dones, algunes d'elles des de la primera edició.

  Entre els continguts a tractar durant les sessions, s'aborden consells sobre salut, hàbits d'alimentació, somni, exercici i seguretat, així com activitats culturals i d'oci en el municipi. A més, durant les sessions també corregixen exercicis de matemàtiques que han realitzat a casa durant la setmana. L'objectiu és que dediquen 5 o 10 minuts diaris a realitzar alguna activitat mental que els mantinga actives. Una o dues vegades al llarg del curs s'intenta organitzar també alguna activitat fora del centre, per potenciar l'interés per la cultura i l'oci saludable.

  Des de Tindaya Educación, l'organització a càrrec dels tallers, mostren la seva satisfacció davant l'evolució i el bon funcionament d'aquests, caracteritzats per una dinàmica molt amena i participativa.

  ocultar
  120 persones es beneficien dels tallers preventius per a estimular la memòria
  Pujar