31 d’octubre de 2020 31/10/20

Millores als parcs públics de Santa Pola per al 2018

  La Regidoria de Parcs i Jardins realitzarà este any una forta inversió en la millora de les zones verdes de Santa Pola, una vegada obtinguts els resultats de l'auditoria realitzada a finals de 2017, que ha permés identificar i prioritzar les futures actuacions. El regidor de l'àrea, Alejandro Escalada, ha explicat que les actuacions previstes es duran a terme en dues fases.

  En una primera fase, s'ha redactat un plec per a la renovació de jocs infantils, així com la col·locació de paviment de seguretat als parcs Mestral, Félix Rodríguez, Plaza Castilla (Penya Grande), l'antiga estació (avinguda Blasco Ibáñez), Pintor Sorolla i El Palmerar. A més de la millora en seguretat, cal destacar la incorporació de jocs inclusius als parcs Sorolla i El Palmerar, per facilitar la integració de xiquetes i xiquets que presenten algun tipus de discapacitat.

  A estes actuacions se sumaran dos contractes menors per a la millora del paviment en el Parc de Catarra i el de Felip II, i per a l'adaptació de tres zones destinades a l'escampament de mascotes. Respecte a estes zones, una d'elles s'ubicarà en les proximitats del parc Sorolla, una altra en la zona de Gran Platja, junt amb el Centre d'Activitats Canines (Agility), i una tercera en Gran Alacant. Estes zones per a mascotes estaran fitades i comptaran amb mobiliari urbà. Així mateix, s'està valorant la ubicació d'un parc més a Santa Pola de l'Est. Estes tres noves zones d'escampament per a mascotes se sumen a les dos existents, atenent així a la necessitat i demandes dels veïns.

  Totes estes actuacions es duran a terme amb càrrec als romanents del pressupost de 2017 i rondaran els 200.000 euros en total.

  Quant a la segona fase, que anirà inclosa en els pressupostos de 2018, s'instal·laran diverses estructures per a realitzar exercicis calistènics, renovant algunes de les quals han hagut de ser retirades per la seua degradació en la zona esportiva de Varadero, i creant una nova en les instal·lacions del Poliesportiu José Antonio Alemany, a Gran Alacant. També s'instal·larà una zona d'estirades en el parc Xaloc de Santa Pola de l'Est, per a complementar les activitats físiques d'aquelles persones que comencen o finalitzen en eixe punt la seua marxa o passeig.

  Pujar