5 de juliol de 2020 5/7/20

L'Oficina de Habitatge i Mediació presenta la memòria de 2018, any en què han realitzat més de 700 actuacions

L'Oficina de Habitatge i Mediació presenta la memòria de 2018, any en què han realitzat més de 700 actuacions - (foto 1)

    L'Oficina de Habitatge i Mediació de l'Ajuntament de Santa Pola presenta la seua memòria de l'any 2018, on recull totes les accions que han realitzat, així com els casos que han atès. Lorenzo Andreu, regidor a càrrec de l'Oficina, ha manifestat que "aquest any des de l'oficina han fet una immensa labor per a poder realitzar un total de 709 atencions. Durant aquest 2019 continuarem treballant i ampliant el camp d'actuació".

    Referent a això, Gemma Asencio, responsable de l'Oficina, ha explicat que "2019 s'estrena amb la nova llei d'arrendaments urbans, volem reunir-nos i fer una xerrada per a explicar-la. Actualment a Santa Pola tenim un problema, que també es dóna a nivell nacional, i és l'increment del preu del lloguer. Amb la nova llei d'arrendaments urbans tot el que es puga fer des de l'Ajuntament el farem, perquè es puga llogar a un preu raonable". Altre problema que destaca Asencio és que "hem passat d'estar negociant amb els bancs al fet que els bancs venguen els habitatges a fons d'inversió. La negociació, la mediació, no és la mateixa; molts habitatges a Santa Pola ja pertanyen a fons voltor".

    A data de 31 de desembre de 2018, l'Oficina compta amb un total de 71 desnonaments paralitzats, 62 lloguers socials, 24 moratòries segons Reial Decret, 22 dacions en pagament, 52 mediacions realitzades. També, en el torn d'ofici, han parlat amb 20 advocats i han realitzat una inspecció tècnica de 3 casos i han derivat 90 casos a Serveis Socials, a més de moltes més actuacions.

    "En quant a les campanyes de la Generalitat Valenciana", mostra Asencio, "hem realitzat 126 sol·licituds de lloguer i també hem presentat 6 habitatges al concurs de compra de la Conselleria d'Habitatge. A més, hem realitzat campanyes amb el EVHA".

    Pujar