3 de juny de 2020 3/6/20

L'Ajuntament de Santa Pola redueix en un 17% els accidents laborals

L'Ajuntament de Santa Pola redueix en un 17% els accidents laborals - (foto 1)

  Aquesta setmana s'ha celebrat en l'Ajuntament de Santa Pola el Comité de Seguretat i Salut Laboral, en el qual els integrants bsuquen millorar la prevenció de riscos laborals i que per tant les condicions de treball en l'Ajuntament siguen les òptimes.

  En aquesta reunió s'ha comparat l'evolució de 2018 pel que fa a 2017. A data de 31 d'octubre de 2017 el consistori va registrar 90 accidents, una xifra que s'ha reduït en 2018 (a data de 31 d'octubre) a 75, la qual cosa suposa una reducció del 17%. Els accidents, tant amb baixa mèdica com sense ella, es corresponen, sobretot, a esforços físics sobre el sistema muscular. A aquests nombres, cal sumar les malalties professionals, l'any 2017 es van registrar dos casos, mentre que en 2018 cap.

  Amb aquestes dades, l'Ajuntament progressa adequadament, però és conscient que encara ha de treballar en la prevenció i salut laboral per a evitar lesions o accidents. Una de les tasques més importants és el bon emplenament dels parts mèdics, ja que són ells els que traslladen la informació sobre en quines condicions es va produir l'accident, i d'aquesta forma es pot incidir en les necessitats reals de cada lloc de treball.

  “És important tenir la informació suficient per a treballar en la prevenció i poder posar a disposició els mitjans adequats per a evitar accidents o que aquests tornen a repetir-se”, ha expressat el regidor de Recursos Humans, Antonio Pomares.

  En el Comité s'ha acordat realitzar sessions preventives amb els encarregats de cada departament de l'Ajuntament de Santa Pola, per a posteriorment traslladar també la informació al personal de cada àrea, ja que la prevenció ha d'arribar a tots els treballadors.

   

  Pujar