5 de juliol de 2020 5/7/20

Instal·lades dues estacions meteorològiques a Santa Pola per a oferir l’oratge en directe

Instal·lades dues estacions meteorològiques a Santa Pola per a oferir l’oratge en directe - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Instal·lades dues estacions meteorològiques a Santa Pola per a oferir l’oratge en directe - (foto 2)
  Instal·lades dues estacions meteorològiques a Santa Pola per a oferir l’oratge en directe - (foto 3)

  La regidoria de Sostenibilitat, que dirigix Alejandro Escalada, i l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), han sumat esforços per a instal·lar dues estacions meteorològiques a Santa Pola.

  Estes estacions oferixen tot tipus de dades (temperatura, pluja, vent, humitat, etc.) en temps real i a l’abast de qualsevol persona amb connexió a internet. Tan sols és necessari entrar a www.avamet.org i buscar les estacions de Santa Pola entre totes les que formen part de la xarxa d’AVAMET, o descarregar la seua app mòbil.

  Els punts elegits per a col·locar les estacions han sigut l’Ajuntament i l’edifici municipal de Gran Alacant, tant per oferir dades dels dos nuclis urbans més importants del municipi com per ser representatives de les diferents condicions geogràfiques que podem trobar al terme municipal: una d’elles se situa al nivell de la mar i l’altra a més de 100 metres d’altura i propera a la Serra.

  Amb la instal·lació d’estes estacions, Santa Pola comptarà per primera vegada amb dades meteorològiques públiques, fiables i accessibles per a tota la ciutadania, que seran d’utilitat en nombrosos camps, com ara el turisme, els esports nàutics, les assegurances, els estudis climàtics, la prevenció davant desastres naturals i incendis... i molts altres.

   

  Pujar