25 de gener de 2020 25/1/20

Gran Alacant va acollir ahir la primera Assemblea de Consells Locals celebrada a Santa Pola

Gran Alacant va acollir ahir la primera Assemblea de Consells Locals celebrada a Santa Pola - (foto 1)

  La primera Assemblea de Consells Locals es va celebrar ahir en el Pavelló José Antonio Alemañ de Gran Alacant, en la qual es va parlar de les problemàtiques que presenta Santa Pola, sobretot en la zona de Gran Alacant. Samuel Ortiz, edil de Participació Ciutadana, ha valorat molt positivament aquest acte, ja que "el fet d'escoltar de primera mà les necessitats dels veïns i veïnes de Gran Alacant és una fita important".

  Des d'allí es van traslladar diferents inquietuds ciutadanes en matèria d'infraestructures i neteja, així com el futur del segon col·legi de Gran Alacant i de l'Institut. Però també es van tractar casos concrets, com ho és la situació particular de la urbanització Panorama i la remodelació de l'ambulatori.

  No obstant això, existeix una demanda àmplia com és la comunicació i els espais de divulgació d'activitats, per la qual cosa la Regidoria de Cultura es va comprometre a demanar informació sobre les activitats existents en Gran Alacant i informar d'elles a la Biblioteca Internacional.

  "Hem contestat a totes les preguntes, anotant les propostes realitzades pels assistents, moltes de les quals estan en procés d'execució, com la col·locació de panells informatius o bé el nou plec de neteja, que per cert, el de 2006 no contempla ni aigualejos ni neteja diària en Gran Alacant", ha explicat Samuel Ortiz, "el nou plec serà molt més ambiciós i recollirà les demandes d'higiene i neteja viària."

  Una altra de les preguntes que es va formular va ser respecte al mercat ambulant de segona mà, que se celebra en Gran Alacant el tercer diumenge de cada mes, "sí que continuarà celebrant-se, de moment tutelat per l'Ajuntament", va afirmar el regidor de Participació Ciutadana.

  Així mateix, també es va parlar de la importància dels projectes europeus, Pressupostos Participatius i el Pla Estratègic Territorial per al futur de Santa Pola, eines on els i les habitants de Gran Alacant poden participar.

  Pujar