16 de juliol de 2020 16/7/20

El Conell publica el projecte de declaració del Paratge Natural de la Serra i el Cap de Santa Pola

El Conell publica el projecte de declaració del Paratge Natural de la Serra i el Cap de Santa Pola - (foto 1)

    La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat aquest matí el decret pel qual es declara Paratge Natural Municipal la Serra i el Cap de Santa Pola, dins del terme municipal de Santa Pola.

    Aquest és l'últim tràmit abans de la declaració definitiva. A partir de demà es trobarà en exposició al públic i durant un termini de 45 dies les persones que es consideren interessades poden realitzar les al·legacions i aportacions que consideren oportunes. L'Ajuntament notificarà a les persones amb propietats en la zona afectada.

    Quan es declare definitivament, l'Ajuntament comptarà amb sis mesos per a convocar el Consell de Participació del Paratge Natural, en el qual es reuniran membres del consistori, Conselleria, i representants de la ciutadania, entre altres. A més, hi haurà dos anys per a redactar l'ordenança de gestió del paratge on s'establiran els usos permesos, d'acord amb el parlat en el Consell.

    Amb aquesta declaració, per primera vegada la Serra i el Cap de Santa Pola tindran una figura de protecció. A més, la capacitat de decisió de tot el relacionat amb el paratge recau a l'Ajuntament de Santa Pola i també en la ciutadania, que podrà decidir quins usos i activitats són les més adequades per a aquest enclavament. Així mateix, l'Ajuntament podrà accedir a subvencions i recursos econòmics amb els quals millorar i posar en valor aquest entorn.

    Pujar