1 d’abril de 2020 1/4/20

Compromís per Santa Pola denuncia la total "despreocupació i abandó del Museu de la Mar" per part del Partit Popular

Compromís per Santa Pola denuncia la total "despreocupació i abandó del Museu de la Mar" per part del Partit Popular - (foto 1)
  • La coalició alerta del perill de perdre la condició de museu per la mala gestió de l'equip de govern

En els últims anys, el Museu de la Mar de Santa Pola s'ha convertit en tota una referència en el municipi. La qualitat i freqüència de les seues exposicions i actes culturals, que compten amb una afluència de públic molt important, així com les successives excavacions arqueològiques i posades en valor del patrimoni històric, han aconseguit que el Museu compte amb el reconeixement d'institucions més enllà de Santa Pola.

Compromís per Santa Pola advertix que tot el que s'ha aconseguit fins ara corre perill per l'oblit i abandó a què està sotmetent el govern del Partit Popular al Museu. Els acomiadaments i la manca de personal han provocat que el vaixell-museu "Esteban González" estiga tancat al públic i que diverses ales del Museu hagen de tancar de forma intermitent. Actualment només es disposa d'una persona d'atenció al públic i una altra de gerència.

Compromís lamenta que el Partit Popular no tinga interès a continuar amb l'impuls que se li va donar la passada legislatura al Museu de la Mar i a la cultura a Santa Pola. Una aposta de futur que suposava una oportunitat estratègica per a diversificar el turisme i l'economia del municipi, a través d'esdeveniments culturals amb molta difusió i repartits durant tot l'any, i mitjançant les excavacions, posades en valor i obertures de museus arqueològics a l'aire lliure .

Compromís afirma que no només el govern del PP està paralitzant esta aposta de futur per al municipi, sinó que com alerta la portaveu del Grup Municipal de Compromís per Santa Pola, Anna Antón: "a més existix el perill real de que el Museu de la Mar perda el reconeixement de la Generalitat com a museu pels tancaments al públic provocats per la falta de personal”.

Pujar