elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Santa Pola denuncia que el Partit Popular pretén aprovar una “llei mordassa local” en ple agost

Compromís per Santa Pola denuncia que el Partit Popular pretén aprovar una “llei mordassa local” en ple agost

  Compromís per Santa Pola ha denunciat hui que el govern del Partit Popular vol aprovar, al Ple d’este dimecres, una modificació de l’ordenança de convivència ciutadana que assumix alguns dels punts més controvertits de l’anomenada “llei mordassa”.

  La formació afirma que no s’entén quina és la finalitat d’esta modificació de l’ordenança i que el Partit Popular tampoc ha volgut explicar-ho: “No existix cap motiu que justifique l’aprovació d’estes sancions. És inevitable pensar en què la intenció és augmentar de manera indiscriminada les multes per a incrementar la recaudació municipal”.

  Des del Grup Municipal de Compromís alerten sobre la inseguretat jurídica que pot generar esta ordenança entre la ciutadania de Santa Pola, que preveu sancions de fins a 30.000€ per conductes molt genèriques, obertes a la interpretació de l’agent de la Policia Local de torn i sense la intervenció de cap jutge o jutgessa, la qual cosa, asseguren, “multiplicarà les denúncies i els recursos, augmentant encara més el col·lapse administratiu de l’Ajuntament”.

  La modificació de l’ordenança es vol aprovar en ple agost, el mes vacacional per excel·lència. “El Partit Popular sap perfectament que este assumpte és molt polèmic i ha posat en marxa la maquinària per a tapar-ho al màxim i que no haja de suportar l’escrutini ciutadà”, denuncia Compromís.

  Per a Anna Antón, portaveu de Compromís per Santa Pola: “El Partit Popular ens porta una nova edició del seu autoritarisme més ranci. Es plenen la boca amb la paraula “llibertat” i després legislen per a tindre a la ciutadania controlada i estendre la por entre les santapoleres i santapolers. Qualsevol diria que tenen nostàlgia d’altres temps passats”.

  Pujar