30 de març de 2020 30/3/20

Compromís per Santa Pola denuncia que el govern de PP i VOX ha ocultat a la ciutadania una pujada de l’IBI per a 2020

Compromís per Santa Pola denuncia que el govern de PP i VOX ha ocultat a la ciutadania una pujada de l’IBI per a 2020 - (foto 1)
  • L’Impost de Béns Immobles pujarà un 3% enguany: la primera pujada des de 2012

Compromís per Santa Pola denuncia que el govern va decidir pujar l'IBI fa mesos sense comunicar-lo a la ciutadania ni als grups de l'oposició. Per a Compromís, aquesta és una mostra més de l'opacitat i la falta de valentia per a gestionar l'Ajuntament que està caracteritzant al govern del Partit Popular i VOX des de l'inici de la legislatura.

“Enguany els Reis Mags han portat carbó a Santa Pola. El govern de PP i VOX ha pujat el valor cadastral de totes les propietats del municipi un 3%, la qual cosa provocarà un augment del mateix percentatge en el rebut de l'IBI de 2020” expliquen des del partit. “Aquesta és la primera pujada de l'impost des de l'anomenat "catastrazo" de Rajoy l'any 2012”, lamenten.

L'IBI a Santa Pola: Un impost desequilibrat i causa principal del dèficit estructural d'ingressos públics

Durant la passada legislatura la regidoria d'Urbanisme, que gestionava Compromís, va realitzar un estudi en el qual es demostrava que el veïnat del centre de Santa Pola porta molts anys pagant un IBI més alt del que correspon per a compensar una part dels baixos ingressos que rep l'Ajuntament per aquest impost en moltes de les àrees d'expansió del municipi.

Compromís afirma que aquest enorme desequilibri en el pagament de l'IBI va ser la raó per la qual es va congelar l'impost la passada legislatura, malgrat les pressions rebudes per a pujar-lo, i de la falta de concreció per part del govern de l'Estat per a solucionar-lo. Qualsevol pujada indiscriminada d'aquest impost és injusta i augmentarà la desigualtat actual fent la situació encara més insostenible. El PP el sap perfectament, i així i tot continua aplicant les mateixes polítiques que ens han portat a la situació actual.

Per a la portaveu del grup municipal de Compromís, Anna Antón, "aquesta pujada d'impostos ens temem que serà la primera de moltes més. El Partit Popular i VOX no tenen cap pla ni projecte per a Santa Pola i la seua solució per a tots els problemes serà que la ciutadania pague més diners per a compensar la mala gestió que estan fent a l'Ajuntament ".

Pujar