19 de gener de 2021 19/1/21

Compromís per Santa Pola demana al Partit Popular que "no cree alarma ciutadana amb la celebració de la Vinguda de la Mare de Déu"

Compromís per Santa Pola demana al Partit Popular que "no cree alarma ciutadana amb la celebració de la Vinguda de la Mare de Déu" - (foto 1)
  • La Coalició assegura que la Conselleria de Medi Ambient va a garantir la celebració d’esta Festa d’Interés Turístic Autonòmic amb total normalitat

El pròxim 28 de desembre se celebra, com cada any, la Vinguda de la Mare de Déu, que commemora la troballa en 1370, pel guardacostes Francesc Cantó, d’una arca que contenia la imatge de la Mare de Déu de l’Assumpció. Esta celebració està declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic i Bé d’Interés Cultural de la Comunitat Valenciana.

Segons manifesta el Grup Municipal de Compromís, enguany el Servei Provincial de Costes, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha considerat que és l’Ajuntament de Santa Pola qui ha de demanar l’autorització per a celebrar l’esdeveniment, i no el d’Elx, per celebrar-se en la platja de la Gola, que es troba dins del terme municipal santapoler.

La platja de la Gola està declarada com a platja natural protegida. Per això, el passat 16 d’abril, Costes va sol·licitar un informe tècnic a la Conselleria de Medi Ambient. Eixe informe considera que, per les característiques de l’acte, la Vinguda de la Mare de Déu provoca una degradació important del sistema dunar. Costes envia a l’Ajuntament de Santa Pola l’informe el 30 de maig, després de les eleccions, i ja el 3 de juliol, arriba a l’Ajuntament la resolució, que insta als dos Ajuntaments a posar una solució perquè es puga celebrar l’esdeveniment, assenyalant que no l’autoritzaran fins que no reben una contestació.

Compromís afirma que el govern del Partit Popular ha tingut, des del 3 de juliol, més de 4 mesos per a contestar a la resolució de Costes i que ara, en compte d’assumir la seua responsabilitat de govern i treballar per una solució, s’està dedicant a buscar culpables i a generar una tensió innecessària entre la ciutadania.

La Coalició no entén que en estos 4 mesos l’Ajuntament no haja parlat amb totes les administracions implicades i amb l’associació per a garantir la celebració i, en canvi, el govern del PP s’haja esperat a última hora per a actuar i s’estiga dedicant a crear malestar per xarxes socials i a fer més gran el problema.

Compromís afirma que s’ha posat en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient, la qual assegura que la celebració de la Vinguda de la Mare de Déu no corre cap perill, i tindrà lloc el pròxim 28 de desembre amb total normalitat.

Pujar