elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís exigix al Partit Popular que deixe de bloquejar el Paratge Natural Municipal de la Serra de Santa Pola

Compromís exigix al Partit Popular que deixe de bloquejar el Paratge Natural Municipal de la Serra de Santa Pola
  • La formació critica que no s’haja sotmès a exposició pública el document de paisatge entregat per la Universitat d’Alacant fa més d’un mes

Compromís ha exigit hui al govern del Partit Popular a l’Ajuntament de Santa Pola que pare el que, segons afirmen, “és un bloqueig conscient i actiu a la tramitació de la declaració del Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap”.

El 28 de juliol, la Junta de Govern Local va aprovar el document de paisatge redactat per la Universitat d’Alacant, un document necessari per a continuar amb la tramitació del Paratge Natural contractat el passat mes de gener després d’una campanya de recollida de signatures, que es va posar en marxa davant la inacció del govern de l’Ajuntament, i que va sumar més de 1.200 suports entre la ciutadania santapolera. Este informe ha de ser sotmès a exposició pública perquè qualsevol col·lectiu o persona puga fer les al·legacions i aportacions que considere convenients, però l’Ajuntament encara no ha donat eixe pas.

Des de Compromís asseguren que “esta és una mostra més de que el Partit Popular no vol que la Serra es declare Paratge Natural i que el poc que han fet fins ara ha sigut gràcies a la pressió ciutadana, la qual s’ha mostrat efectiva”. Afegixen que “no es pot entendre per què estan guardant al calaix un document de paisatge que han pagat a la Universitat d’Alacant”.

La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, demana “responsabilitat i coherència” al Partit Popular per a continuar amb la tramitació del Paratge Natural, i “anima a la ciutadania” a seguir amb la pressió a l’Ajuntament perquè, segons la regidora, “s’ha demostrat que és la via més efectiva per a obligar al Partit Popular a que no es pose de perfil i prenga decisions respecte a la protecció de la nostra Serra”.

Pujar