30 de març de 2020 30/3/20

Compromís denuncia que el govern de PP i VOX està bloquejant la declaració de la Serra i el Cap de Santa Pola com a Paratge Natural Municipal

Compromís denuncia que el govern de PP i VOX està bloquejant la declaració de la Serra i el Cap de Santa Pola com a Paratge Natural Municipal - (foto 1)

    El govern del Partit Popular i VOX va impedir que el Ple de l’Ajuntament declarara l’emergència climàtica en Santa Pola. Les regidores i regidors de PP i VOX van votar en contra de la proposta de Compromís, presentada després de les destrosses provocades per la borrasca Glòria.

    Entre la desena de mesures que demanava Compromís per a fer front al canvi climàtic, es trobava la finalització dels tràmits per a declarar la Serra i el Cap de Santa Pola com a Paratge Natural Municipal. Este procés de declaració, que es va iniciar a l’any 2016 amb Alejandro Escalada com a regidor de Medi Ambient, està paralitzat a l’espera de que l’Ajuntament envie un document a la Conselleria de Transició Ecològica demanat en novembre de 2019.

    Compromís per Santa Pola denuncia que el Partit Popular i VOX estan ignorant les peticions de la Conselleria, amb l’objectiu d’evitar la protecció de la Serra i el Cap. Durant el Ple de gener el regidor de Medi Ambient, Jorge Díez, va afirmar que “la Serra de Santa Pola no necessita més protecció” i que “existixen altres prioritats en estos moments”. Segons Compromís, l’equip de govern va demostrar un absolut desconeixement de la situació actual dels espais naturals del municipi i de la legalitat vigent.

    Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, “resulta xocant que el Partit Popular tinga esta actitud quan, durant la campanya electoral, fins i tot es va adjudicar el treball realitzat per a posar en marxa la declaració de Paratge Natural Municipal”. “No sabem si és pitjor la ignorància que demostren o les poques ganes que tenen de treballar per a augmentar l’atractiu del nostre poble", afirma la regidora.

    Pujar