elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denuncia la gestió “desastrosa” del Partit Popular en Santa Pola: “En l’Ajuntament ja no queda ni paper higiènic”

Compromís denuncia la gestió “desastrosa” del Partit Popular en Santa Pola: “En l’Ajuntament ja no queda ni paper higiènic”

  Compromís per Santa Pola ha denunciat hui la gestió del govern del Partit Popular, la qual asseguren que ja és “la més nefasta de la història recent del municipi”. El passat 28 d’octubre es van aprovar definitivament els primers Pressupostos de la legislatura, uns comptes que la formació va censurar per “il·legals i reaccionaris”, i per contindre “errors comptables preocupants”.

  La situació ha arribat a tal punt que, segons Compromís, des de fa unes setmanes no hi ha paper higiènic als banys de l’Ajuntament. Des del Grup Municipal expliquen que esta situació s’ha produït pels impagaments a la cooperativa encarregada de netejar l’edifici consistorial. “El govern del Partit Popular no està pagant les factures a la cooperativa perquè s’han gastat en altres coses els diners que estaven destinats a este contracte i s’han quedat sense fons disponibles”. “És vergonyós i indignant que estiguen fent patir d’esta manera a una cooperativa de dones treballadores de Santa Pola”, lamenta la formació.

  Compromís també veu preocupant la situació dels serveis tècnics municipals. El govern municipal ha externalitzat a empreses privades la redacció de diversos plecs de contractes i projectes; una circumstància que no entenen en la formació: “s’estan saltant als funcionaris de l’Ajuntament despilfarrant diners en empreses privades que després acaben provocant problemes i endarreriments en la tramitació, com ha passat amb el col·legi Hispanitat, plecs que no arriben mai encara que l’empresa haja cobrat la factura, com amb el nou contracte de neteja, o enfrontaments amb la Intervenció municipal, com ha sigut el cas dels Pressupostos”.

  D’entre totes estes problemàtiques, allò que més preocupa en Compromís és el col·lapse dels Serveis Socials del municipi. La plantilla de Serveis Socials ha patit falta de personal i inestabilitat en els contractes, tot i l’augment progressiu dels fons que rep l’Ajuntament per part de la Generalitat destinats a la contractació de més treballadores. “L’atenció en Serveis Socials és molt deficient per la falta de personal i existix una saturació molt gran que fa que moltes persones vulnerables de Santa Pola es queden desprotegides. La regidora de l’àrea no està exercint les seues responsabilitats i el Partit Popular es dedica a criticar la Conselleria i posar obstacles per a rebre subvencions. Estan demostrant una falta d’empatia increïble”, manifesten.

  Per a la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, “cada dia que el Partit Popular seguix al govern és un dia perdut per a Santa Pola”. “No hi ha ningú al volant ni cap pla conegut, el seu únic objectiu és seguir amarrats al poder”.

  Pujar