elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a l’Ajuntament de Santa Pola que recorde a Urbaser que s’han de limitar els treballs durant les onades de calor

  • La formació demana complir tots els protocols i recomanacions després que un operari de neteja de l’empresa Urbaser a Madrid haja mort i un altre estiga ingressat en estat greu per colps de calor

Compromís ha demanat al govern municipal de l’Ajuntament de Santa Pola que recorde a l’empresa Urbaser, concessionària del servei de neteja viària, platges i recollida de brosses al municipi, que s’han de limitar els treballs durant la llarga onada de calor que estem patint, així com complir tots els protocols i les recomanacions de la Inspecció de Treball.

Totes les alarmes van saltar el passat divendres 15 de juliol quan un operari de neteja va morir en Madrid a les 5 de la vesprada mentre treballava. Un colp de calor el va deixar inconscient quan la temperatura del seu cos superava els 41 graus.

Compromís reclama a l'alcaldessa, Loreto Serrano, que no seguisca els passos del seu company de partit, l'alcalde de Madrid José Luis Martínez-Almeida, i vigile de prop el compliment del pla de riscos laborals per part d'Urbaser (la mateixa empresa que té la concessió municipal de la neteja a Madrid).

La coalició també ha demanat vetllar per la seguretat de les persones que treballen a l’Ajuntament. “El govern municipal ha de revisar els protocols per a fer-los més proteccionistes amb les treballadores i treballadors, tant els propis com els de les seues concessions i contractes. Hem d’adaptar-nos a una situació que va a ser cada vegada més greu degut al canvi climàtic, amb onades de calor més intenses i duraderes”, apunta la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón.

Antón demana al govern del Partit Popular que es responsabilitze de les persones que treballen a les concessions i contractes de l’Ajuntament: “Concedir a una empresa la prestació d’un servei municipal no pot significar que l’Ajuntament es rente les mans respecte a la seguretat i els drets de les treballadores i treballadors”.

Pujar