22 de gener de 2021 22/1/21

Compromís aposta per prohibir la caça en Santa Pola

Compromís aposta per prohibir la caça en Santa Pola - (foto 1)

  Compromís per Santa Pola utilitzarà la declaració de Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap per a pressionar a les administracions competents i acabar d’una vegada amb la caça a tot el terme municipal.

  La Serra de Santa Pola és el gran pulmó verd del poble, una gran àrea d’esplai que la ciutadania utilitza per a fer esport, passejar, realitzar visites culturals al  patrimoni històric, excursions en bicicleta, eixides per a observar la flora i la fauna, etc. Les activitats són molt nombroses, molt repartides durant tot l’any i cada vegada més freqüents.

  Tots estos diferents usos ambientals, esportius, culturals i d’oci han de conviure amb l’existència del vedat de caça. Esta coexistència està provocant conflictes des de fa molts anys, amb problemes de convivència amb el veïnat i un perill cada vegada major de que es produïsquen accidents. Ha arribat el moment de que les administracions deixen de mirar cap a un altre costat i afronten este greu problema de seguretat.

  També existix un problema amb la pràctica cinegètica a la zona de mont situada prop de la urbanització «Pueblo Levantino». Esta àrea està declarada zona lliure de caça i, per tant, patix unes condicions encara pitjors que les del vedat. Compromís per Santa Pola proposarà que es declare refugi de caça per a prohibir l’activitat i protegir les aus en perill d’extinció que habiten a les basses de la depuradora.

  Durant esta legislatura la regidoria de Sostenibilitat, que ha estat encapçalada pel candidat a l’Alcaldia de Compromís, Alejandro Escalada, ha realitzat un treball inèdit en la història recent de Santa Pola per a protegir, mantindre i posar en valor la Serra. Les inversions en restauració ambiental, la declaració de Paratge Natural Municipal, el tancament i control d’accessos a vehicles, les diferents reforestacions populars i escolars, els tallers d’educació ambiental i altres actuacions de millora i regeneració, van encaminades a convertir este entorn natural en un dels principals atractius de Santa Pola.

  Compromís per Santa Pola té clar que la Serra i el Cap s’han de convertir en una gran oportunitat de futur per al municipi, i això passa per prioritzar el benestar de les persones i l’ús sostenible de la natura. Hem d’avançar cap a una societat cada vegada més compromesa amb els seus entorns naturals i la protecció de la seua biodiversitat.

  Pujar