5 de juliol de 2020 5/7/20

Completada amb èxit la primera fase de treballs per regenerar i posar en valor el Cap

Completada amb èxit la primera fase de treballs per regenerar i posar en valor el Cap - (foto 1)

    La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Santa Pola, amb l'edil Alejandro Escalada al capdavant, ha desenvolupat entre els mesos de desembre i març una sèrie de projectes encaminats a la regeneració ambiental i posada en valor del Front Litoral del Cap de Santa Pola, dins de la seua línia d'actuació vinculada al medi ambient, gestió, ordenació i conservació de la naturalesa.

    En esta primera fase d'actuacions per a la regeneració del Cap, s'han tallat al tràfic els accessos irregulars al llarg de la carretera mitjançant barreres vegetals, s'han dut a terme reforestacions populars per a regenerar algunes de les zones més degradades i s'han creat bosses d'aparcament. Concretament, els treballs s'han centrat en la zona entorn de la Caleta dels Gossets fins als voltants de l'Ermita del Rosari.

    En xifres, s'han tallat al tràfic un total de 45 accessos irregulars i s'han retirat 44 tones d'enderroc en un tram d'1 km. Quant a la repoblació ambiental, en estos mesos s'han organitzat 3 activitats de repoblació popular i s'ha reforestat una superfície de 22.000 m² amb espècies autòctones com Ephedra fragilis, Rosmarinus Oficinals, Stipa tenacissima, Suaeda vora, Limonium sp, Pistacea lentiscus, Chamaerops humilis, Ceratonia siliqua, Pinus halepensis.

    El Cap de Santa Pola constituïx un entorn amb extraordinàries condicions naturals que, a causa de l'acció i cada vegada major pressió humana sobre el mateix, és necessari protegir. La Regidoria de Sostenibilitat seguirà treballant en esta línia en fases posteriors, amb bones pràctiques en matèria d'adequació i regeneració ambiental, per protegir este magnífic espai natural.

    Pujar