25 de gener de 2020 25/1/20

Aprovat per unanimitat el segon Pla d'Igualtat entre Dones i Homes de l'Ajuntament de Santa Pola

Aprovat per unanimitat el segon Pla d'Igualtat entre Dones i Homes de l'Ajuntament de Santa Pola - (foto 1)

  Dilluns passat 17 de desembre es va aprovar per unanimitat en el ple de l'Ajuntament de Santa Pola el II Pla d'Igualtat del consistori, que s'ha pogut fer gràcies a una subvenció de la Diputació d'Alacant. Aquest pla aposta per la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i la seua validació és des de 2018 fins a 2020, encara que pot prorrogar-se un any més.

  Al costat del Pla, també s'ha presentat un diagnòstic actual de l'estat del municipi i el consistori en matèria d'igualtat, una memòria del que s'ha fet fins ara i l'estratègia d'acció comunitària "Santa Pola assumeix la cultura d'Igualtat".

  El Pla d'Igualtat mostra un gran ampli numero d'accions en les quals treballar, índica en quines àrees s'han de desenvolupar i com fer-ho. Algunes d'aquestes accions són: procurar l'equilibri de sexes en la concessió de distincions, difondre el Protocol contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, difondre periòdicament les guies de llenguatge inclusiu i realitzar formacions en matèria d'igualtat, entre moltes altres accions.

  A més d'això, el dimarts 18 de desembre Samuel Ortiz, regidor de l'àrea d'Igualtat, es va reunir amb subdelegació del govern per a conèixer quins són els fons que disposa Santa Pola per al Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. El Pressupost General de l'Estat per a l'any 2018 té una partida reservada als Ajuntaments, perquè aquests fons vagen destinats a la realització de projectes o programes que tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures adoptades pel Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere. Com per exemple: campanyes de sensibilització i prevenció, reforços dels cossos de la Policia Local, entre altres mesures. Els fons destinats a Santa Pola són 22.388,79€.

  El II Pla d'Igualtat de l'Ajuntament no es podria haver dut a terme sense el treball de moltes persones. Samuel Ortiz ha volgut agrair a totes i tots que han fet que aquest Pla sigui una realitat, des de "el Consell Local, els grups polítics, els sindicats i les treballadores de l'Ajuntament de Santa Pola, totes hem fet que això siga possible".

  Pujar