5 de juliol de 2020 5/7/20

Les actuacions de millora forestal de la Serra de Santa Pola ja han començat

Les actuacions de millora forestal de la Serra de Santa Pola ja han començat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les actuacions de millora forestal de la Serra de Santa Pola ja han començat - (foto 2)

  La passada setmana van començar les labors de millora forestal en la Serra de Santa Pola, gràcies a una subvenció de la Diputació d'Alacant. Aquesta subvenció, aconseguida per la Regidoria de Sostenibilitat i dotada de 40.000€, permetrà eliminar la massa forestal morta d'algunes zones de la serra i també regenerar la zona. Les actuacions les està executant la Diputació, seguint les premisses marcades per l'Ajuntament.

  Les labors s'han centrat en les zones limítrofes de la carretera N-332, des de la zona que es va cremar al costat del camí del Faro fins al Molí de la Calera. Com va apuntar Alejandro Escalada, regidor de Sostenibilitat, també es buidarà el barranc de Meleja i es crearà una senda que connecte directament amb el paratge. A més, també es realitzarà una labor de neteja de massa forestal morta en la zona del Pla del Rave.

  Els tractaments que es van a dur a terme són tala i tritura de massa forestal morta per a crear sòl; la creació talussos o rasclets amb troncs de fusta, així com la de dics de contenció per a afavorir la regeneració de la zona, entre altres actuacions.

  Pujar