31 d’octubre de 2020 31/10/20

Els MIR de la sanitat valenciana inunden la capital en una vaga sense precedents

Els MIR de la sanitat valenciana inunden la capital en una vaga sense precedents - (foto 1)
  • Els hospitals de la Comunitat Valenciana es buiden de residents, que han eixit a manifestar-se: “Ens hem convertit en una obra de mà barata”

MÉS FOTOS
Els MIR de la sanitat valenciana inunden la capital en una vaga sense precedents - (foto 2)
Els MIR de la sanitat valenciana inunden la capital en una vaga sense precedents - (foto 3)

El col·lectiu MIR de la Comunitat Valenciana ha mantingut i iniciat aquest dimarts la vaga indefinida convocada pel Sindicat Mèdic CESM-CV i amb l'associació AME. L'inici de la vaga dels metges residents coincideix amb la pitjor situació de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana des que fa un mes finalitzara l'estat d'alarma.

El primer dia d'aturada indefinida ha començat amb concentracions a la porta dels hospitals de tota la Comunitat Valenciana. Més tard, els residents han anat agrupant-se enfront de la Facultat de Medicina per a reivindicar les condicions laborals i d'estrés baix les que estan sotmesos durant els seus torns.

Abans d'iniciar la marxa ja s'han pogut sentir crits com 'Sense drets laborals parem els hospitals' o 'Sense residents no hi ha sanitat', a més de crítiques i peticions de dimissió contra la consellera Ana Barceló.

Després d'una pancarta que resava 'Que els aplaudiments es convertisquen en drets', uns 500 professionals s'han desplaçat fins a les portes de la Conselleria de Sanitat, on s'han continuat manifestant. El seguiment de la vaga ha sigut qualificat com molt positiu pel Sindicat Mèdic, ja que han assistit gran quantitat de professionals.

Causes de la vaga

Els MIR denuncien la falta de diàleg per part de Sanitat i els acusen de practicar la política del silenci. Entre les seues protestes destaquen el nombre d'hores treballades, la falta de descansos ininterromputs de 36 hores de cap de setmana, la no cotització amb un sou base que qualifiquen de “injust” i l'abundància de contractes temporals. A més, lluiten pel pla formatiu on reiteren que no se'ls està donant la millor formació, entre moltes altres queixes que, segons AME, no són escoltades per les autoritats sanitàries.

Conseqüències d'aquesta aturada

Els efectes d'aquesta vaga ja s'han començat a notar aquest dimarts en els diferents centres sanitaris i és que, cal destacar, que els residents no poden ser substituïts amb serveis mínims ja que ells no formen part de la plantilla estructural.

Pujar