23 de setembre de 2020 23/9/20

Sanitat nega “rotundament” la saturació dels hospitals i ambulatoris valencians

Sanitat nega “rotundament” la saturació dels hospitals i ambulatoris valencians - (foto 1)
  • La consellera de Sanitat diu que les esperes són de dos dies com a màxim i no de quinze com havien denunciat els sindicats mèdics

MÉS FOTOS
Sanitat nega “rotundament” la saturació dels hospitals i ambulatoris valencians - (foto 2)

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló ha rebutjat “rotundament” que hi haja saturació als hospitals i centres d'atenció primària valencians aquest estiu. Tal com els comptava elperiodic.com, el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) alertava aquest dimarts de demores de fins a 15 dies per a obtindre cita amb el metge de família a causa de la falta de substituts a l'estiu.

Un dia després que es denunciara aquesta situació, la consellera ha respost davant els mitjans que no és cert i que de fet ella mateixa l'ha comprovat en tractar de demanar cita en el seu centre de salut: “M'han donat per a hui mateix si volia”. Així, Barceló assegura que els retards no són més d'un o dos dies “tant el mes de juliol com ara i en zones turístiques”.

Segons el CESM-CV, en els centres de salut de la província de València la demora se situa entre els 7 i els 10 dies mentre que a Castelló aquest termini aconsegueix, en alguns casos, els 12 dies. Els temps d'espera per a obtindre cita en Pediatria són similars. Alguna cosa que per a la Conselleria no és cert i per això, la consellera ha demanat que es deixe de parlar de col·lapse “per responsabilitat” perquè són manifestacions que “no s'ajusten a la realitat”.

Pujar