elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat demana que es limiten les celebracions nadalenques davant del repunt de la pandèmia

Sanitat demana que es limiten les celebracions nadalenques davant del repunt de la pandèmia
  • Es tracta d'una recomanació ja que el Govern no preveu imposar restriccions malgrat òmicron i com pugui afectar el pont de la Constitució

No hi haurà restriccions horaris, tancaments perimetrals ni tocs de queda a Espanya. No, si més no, de moment. Així ho aclareix el Govern davant de la por creixent per l'expansió de la variant òmicron i com el pont de la Constitució puga afectar la situació.

“Les dades que hui tenim no ens posen a l'horitzó d'haver de prendre un altre tipus de decisions”, explicava fa unes quantes hores la ministra portaveu del Govern, Isabel Rodríguez. Si es prengueren decisions, seria en les properes setmanes si el pont festiu del desembre fa que els contagis es disparen encara més i la situació empitjore substancialment.

Limitar les celebracions nadalenques

Això seria un gran pal per a les festes nadalenques, ja a la cantonada, i amb molts sopars d'empresa i esdeveniments ja reservats per a aquestes dates. Mentrestant, el Ministeri de Sanitat sí que ha llançat una recomanació: establir límits en el nombre de participants en esdeveniments socials i públics i socials, “especialment durant les celebracions de les festes nadalenques”.

Així es desprèn de la nova actualització del document sobre el risc de les variants del Sars-CoV-2. Són diverses les raons que han fet que el ministeri de Carolina Darias exposi aquesta recomanació. D'una banda, el context epidemiològic actual i, de l'altra, la incertesa de la variant Òmicron, així com una possible disminució de l'efectivitat vacunal amb el temps.

Davant d'aquesta situació, el ministeri recomana “mantenir i emfatitzar” el compliment de les mesures de control no farmacològiques, com l'ús de màscara, la distància interpersonal, la ventilació adequada als espais tancats i la higiene de mans”, així com la limitació dels esdeveniments nadalencs: “La implementació precoç de les mesures de prevenció és fonamental”, recorden.

Pujar