24 de novembre de 2020 24/11/20

Sanitat controla nou residències de majors després dels brots de Torrent i Alcoi

Sanitat controla nou residències de majors després dels brots de Torrent i Alcoi - (foto 1)
  • Hi ha 64 persones afectades en la residència de Torrent, 35 d'ells són treballadors

La Generalitat Valenciana ha pres el control de nou residències en la Comunitat Valenciana després dels preocupants brots en persones majors que han tingut lloc a Torrent, des de fa més d'una setmana i amb 64 persones afectades ja, i una altra a Alcoi, en els últims dies i registra 72 persones amb símptomes.

Així, la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat aquest divendres que Sanitat ha intervingut una residència a Alacant -la d'Alcoi- i està vigilant altres quatre. A Castelló també hi hauria una residència intervinguda i a València altres tres: la de Torrent, totalment sota el control de la Generalitat, mentre que altres dos estan baix seguiment.

Respecte a la residència de Torrent, hi ha 64 persones afectades -35 d'elles treballadores- i cinc residents en l'UCI: “Un responsable de l'Hospital General s'ha fet càrrec de la residència a nivell assistencial i allí hi ha 20 infermers, 34 tècnics i dos metges seguint les seues directrius”, ha detallat la consellera de Sanitat.

Quant a la residència d'Alcoi, Barceló detalla que hi ha 72 persones amb símptomes, 13 residents baix aïllament domiciliari i 15 treballadors en quarantena. Des del departament de salut de l'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi s'ha pres el control de la mateixa i “s'han posat tots els reforços necessaris”.

Cal recordar que des de fa uns dies que la Conselleria de Sanitat està posant baix control i protecció a aquelles residències, públiques o privades, en les quals hi haja un brot de coronavirus.

D'aquesta manera, el personal sanitari dependent de la Conselleria podrà prendre quantes mesures considere necessàries dins de la residència per al control i el tractament de la pandèmia, i tindrà plenes facultats en l'àmbit sanitari sobre el conjunt del personal adscrit als centres.

Per a això, la Conselleria de Sanitat està designant un responsable propi del departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requerisca, per a fer-se càrrec de l'activitat assistencial dels centres de majors.

“A més, la Conselleria de Sanitat tindrà plena capacitat d'inspecció en tots els centres de residències de majors per a avaluar la seua situació i determinar la mesures que considere oportunes”, recordaven aquest dimecres quan es va adoptar aquesta decisió.

Pujar