elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat confirma que la variant de covid a València és l'anglesa

Sanitat confirma que la variant de covid a València és l'anglesa
  • Els investigadors apunten que en un 99,9% es tracta de la variant anglesa, i no índia com es va pensar en un primer moment

"El resultat pràcticament definitiu és que es tracta de la variant anglesa, no l'índia". Així és la informació que ha facilitat la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre aquest tema a la seqüenciació del virus que s'està realitzant per una persona contagiada a l'Hospital General de València.

Segons explica el departament que dirigeix Ana Barceló, "els investigadors apunten que en un 99,9% de probabilitats es tracta de la variant anglesa. Llevat que les anàlisis donaren un inesperat gir, donem per bo aquest resultat".

Les alarmes van saltar dimecres passat, quan Sanitat investigava la seqüència de PCR d'una dona ingressada amb coronavirus a l'Hospital General de València per si podria sigut contagiada amb el cep indi ja que la seua germana havia estat recentment en aquest país.

Encara que des de la conselleria ja assegurant que era impossible que es tractara del cep indi, han continuat amb les investigacions, que han concluído el que es va pensar en un primer moment, que es podria tractar de la variant anglesa.

Cep indi, present en diversos països

Aquesta variant del coronavirus s'ha detectat en “almenys 17 països”, tal com ha assenyalat l'Organització Mundial de la Salut. S'ha detectat a l'Índia, Regne Unit, Singapur i en els últims dies també a Bèlgica, Suïssa, Grècia o Itàlia.

Des de l'OMS aclareixen que és una variant “d'interès” però “no preocupant”, per tant descarten que siga més letal, contagiosa o capaç d'esquivar a la vacuna.

Respecte al que està succeint al país, amb la recrudescència de la pandèmia, disparant-se els casos i les morts, expliquen des de l'OMS que pot haver-se de també a l'incompliment de les restriccions i que, per tant, el virus estiga descontrolat.

Pujar