5 de desembre de 2020 5/12/20

Els sanitaris tornen a mobilitzar-se a les portes dels hospitals valencians

Els sanitaris tornen a mobilitzar-se a les portes dels hospitals valencians - (foto 1)
  • Denuncien falta d'inversió en Sanitat i l'incompliment de les promeses realitzades durant la crisi del COVID-19

MÉS FOTOS
Els sanitaris tornen a mobilitzar-se a les portes dels hospitals valencians - (foto 2)
Els sanitaris tornen a mobilitzar-se a les portes dels hospitals valencians - (foto 3)

Els professionals sanitaris valencians han tornat a eixir al carrer aquest dimarts per a exigir solucions reals davant la falta de recursos amb els quals la sanitat pública està afrontant la segona ona del coronavirus. Es tracta de la segona gran concentració celebrada a les portes dels hospitals.

La concentració – que s'ha celebrat de forma simultaneja en diversos hospitals de la Comunitat – compta amb el suport dels sindicats i denúncia la falta d'inversió així com l'incompliment de les promeses realitzades per l'administració durant els mesos més complicats de la pandèmia.

“Les millores anunciades des de GVA no han arribat” lamenten els sindicats, des d'on a més asseguren que “les mesures promocionades fins al moment “o bé no s'han posat en marxa o bé són insuficients”.

Segons explica el sindicat CSIF “les manques són estructurals, el col·lapse en els ambulatoris deriva en saturació d'hospitals i tots dos nivells es troben sobrepassats per l'apressant falta de recursos humans”.

Per part seua, des de CCOO alerten de la “delicada” situació que viu l'atenció especialitzada: “La dotació de personal és insuficient i amb l'actual situació de pandèmia es troba esgotat i desbordat”. Per això, aquest sindicat exigeix que s'aborden sense demora les mesures necessàries per al reforçament del sistema sanitari, incrementant les plantilles amb caràcter estructural de manera que es dote al sistema del personal suficient per a atendre les necessitats ordinàries d'atenció a la població.

La concentració té lloc una setmana després que els sanitaris d'Atenció Primària realitzaren una altra protesta per a denunciar aquestes manques del sistema en els centres de salut.

Pujar