29 de novembre de 2020 29/11/20

Els sanitaris es planten enfront de la Conselleria per a exigir millores laborals

Els sanitaris es planten enfront de la Conselleria per a exigir millores laborals - (foto 1)
  • Sol·liciten més finançament, més personal i major seguretat laboral

Els sanitaris es concentraran demà dijous davant les portes de la Conselleria de Sanitat per a exigir millores en les seues condicions laborals. Aquesta manifestació es produeix en el marc de les mobilitzacions europees, que promouen la defensa de la sanitat pública.

L'objectiu és reclamar més finançament, més personal, més seguretat i salut en el treball, un augment salarial i una atenció de qualitat.

“La pandèmia sotmet sota una enorme pressió als sistemes sanitaris, per això des dels sindicats europeus reclamem destinar recursos a una transformació de l'atenció sanitària i sociosanitària a mitjà i llarg termini” expliquen els sanitaris convocants en un comunicat.

Les tres peticions bàsiques

Des dels sindicats expliquen que perquè aquesta transformació siga possible és necessari millorar les condicions laborals i salarials dels professionals. “És necessari garantir un augment significatiu de personal i dotar al sistema de la plantilla estructural necessària” insisteixen.

En la mateixa línia, consideren fonamental garantir equips de seguretat adequades per a treballar “amb total garanties i no torne a posar la seua salut en risc”.

Finalment, reclamen major finançament públic: “No ha d'haver-hi un retorn a l'austeritat i és hora d'escoltar als treballadors i treballadores de la sanitat, no podem perdre aquesta oportunitat: és hora d'invertir en salut i cures”.

Pujar