elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sánchez tanca campanya a València apel·lant a la il·lusió socialista i a “la neteja política” per a no “retrocedir 40 anys”

Sánchez tanca campanya a València apel·lant a la il·lusió socialista i a “la neteja política” per a no “retrocedir 40 anys”
  MÉS FOTOS
  Sánchez tanca campanya a València apel·lant a la il·lusió socialista i a “la neteja política” per a no “retrocedir 40 anys” - (foto 2)
  Sánchez tanca campanya a València apel·lant a la il·lusió socialista i a “la neteja política” per a no “retrocedir 40 anys” - (foto 3)
  Sánchez tanca campanya a València apel·lant a la il·lusió socialista i a “la neteja política” per a no “retrocedir 40 anys” - (foto 4)

  Al ritme de Tequila i amb gran expectació el PSOE ha tancat les campanyes electorals nacionals i autonòmiques en un abarrotat Parc Central en el qual simpatitzants del partit han rebut a Pedro Sánchez i Ximo Puig al crit de ‘president’. L'acte, que ha cobrat d'especial rellevància a l'ésser la primera vegada en la història que un líder socialista tria València per a l'últim acte electoral, ha estat marcat pels missatges de mobilització i de necessitat d'unir forces el pròxim 28A.

  Al costat de tots dos candidats socialistes es trobaven el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, i la candidata a l'alcaldia de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, els qui han mostrat el seu suport i esperança per “fer que passada”. Gómez ha sigut la primera a intervindre i ha llançat una crida a tots els socialistes: “Queden dos dies perquè aquest país i aquesta Comunitat s'enfronten a la decisió política més important dels últims anys, a l'amenaça més important: que l'Espanya de fa 40 anys torne, l'Espanya rància i de l'odi”.

  Per part seua, el responsable de la cartera de Foment ha posat en valor el treball realitzat durant aquests 10 mesos de govern en els quals s'ha demostrat “que és capaç l'esquerra útil”. “El que volem és que tots els somnis d'aqueixa Espanya de la qual som part siga el resultat de les nostres aspiracions” ha assegurat Ábalos davant vítores dels assistents.

  Després d'un llarg discurs en el qual s'ha apel·lat a la justícia social i l'estabilitat nacional, el candidat socialista a la Generalitat Ximo Puig s'ha sumat a les paraules d'agraïment a les persones presents i il·lusionat ha mostrat el seu convenciment que diumenge que ve “el PSOE tornarà a ser la força més votada en la Comunitat Valenciana”. Dirigint-se directament a Pedro Sánchez, el líder del PSPV li ha agraït el seu compromís amb la Comunitat Valenciana: “Eres un home de paraula. Em vas dir que la Comunitat anava a tindre això que es mereix en els pressupostos i ha sigut realitat”. “Confie absolutament en tu, perquè es que tot el que li vaja bé a la Comunitat li anirà bé a Espanya” ha indicat. 

  “No va ser fàcil la decisió que vaig prendre. Era la manera de singularitzar-nos, de saber com és el nostre problema i la nostra solució. Estic orgullós d'haver-ho fet” ha assenyalat Puig, en referència a l'avançament electoral. A més, ha posat en valor les mesures preses des del Botànic en aquests quatre anys les quals han contribuït perquè la Comunitat haja “passat de ser l'epicentre de la corrupció a l'epicentre de la solidaritat”. 

  Finalment, entre aplaudiments i crits ha pres la paraula en aquest últim acte electoral el candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, qui ha qualificat de “jornada històrica” la que es viurà diumenge que ve. “No tinc cap dubte que diumenge que ve omplirem les urnes de punys i roses, per a omplir a Espanya d'il·lusió” ha apuntat. 

  “L'important no és com comença un partit, és com acaba i aquest partit ha d'acabar amb si rotund dels quals volen veure evolucionar aquest país” ha afirmat, per a seguidament dirigir-se als votants indecisos demanant-los que “no especulen” perquè “ells saben que si ens voten a nosaltres vencerem a la suma de les tres dretes”

  Entre les mesures que ha defensat Sánchez durant la seua intervenció destaca la legalització de l'eutanàsia, la derogació de la LONCE, blindar les pensions per Constitució i crear un sistema nacional de dependència. A més, s'ha compromés a derogar la reforma laboral del Partit Popular, i s'ha mostrat contundent en assegurar que “no permetrem un referèndum d'independència a Catalunya. Mai permetrem que es trenque la Constitució”. 

  “El 28 d'abril votem tots majoritàriament pel futur, l'avanç la concòrdia, justícia social i neteja política” ha conclòs.

  Pujar