29 de setembre de 2020 29/9/20

Sánchez: “Ens agradaria que millorara la situació dels dependents tant com la dels endollats de Compromís”

Sánchez: “Ens agradaria que millorara la situació dels dependents tant com la dels endollats de Compromís” - (foto 1)

    “Ens agradaria que la situació dels dependents valencians haguera millorat tant com la dels afiliats de Compromís que el Consell ha col·locat en tots els seus quiosquets amb els diners de tots”. Així s'ha pronunciat la síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Mari Carmen Sánchez, durant la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, al qual ha preguntat sobre “les polítiques en matèria de dependència”.

    Durant la seua intervenció, Mari Carmen Sánchez ha lamentat “els retards caòtics i les llistes interminables per a la resolució d'expedients, la valoració inicial i per a la revisió de grau de discapacitat” i ha subratllat que “les expectatives en matèria de dependència no s'han complit”. Sobre aquest tema, ha explicat que “les queixes del Síndic de Greuges pel desastre en la gestió s'han duplicat” i que “s'incompleixen sistemàticament tots els terminis legals de resolució, amb demores que ascendeixen fins als 16 mesos”.

    La portaveu parlamentària ha recordat que “Cs va proposar la creació d'una línia de crèdit de l'IVF per a acabar amb el retard en els pagaments, una solució que el tripartit va rebutjar”. A més, ha advocat per “reformar el finançament autonòmic” i ha criticat que “ara que governa el PSOE, el Consell s'ha oblidat del gran problema dels valencians”.

     

    Pujar