25 d’octubre de 2020 25/10/20

La Volta Ciclista Comunitat Valenciana Fèmines tindrà meta a Sagunt per segon any consecutiu

La Volta Ciclista Comunitat Valenciana Fèmines tindrà meta a Sagunt per segon any consecutiu - (foto 1)
  • Serà el dissabte 22 de febrer quan la tercera etapa, que ixirà des de València, passe pel nucli de Sagunt i finalitze al Port de Sagunt

Per tercer any consecutiu, Sagunt acollirà la Volta Ciclista Comunitat Valenciana Fèmines, dins de la IV Setmana Ciclista Valenciana. Un esdeveniment internacional que es desenvoluparà des del 20 fins al 23 de febrer i que travessarà Sagunt i tindrà com a final de la tercera etapa el Port de Sagunt, el dissabte 22 de febrer.

El regidor d'Esports, Javier Raro, ha destacat esta prova com una de les més importants del ciclisme femení d'Espanya i ha agraït la confiança depositada a Sagunt per tornar a acollir-la. «Per nosaltres és un orgull tornar a formar part del calendari de la Volta i esperem estar a l'altura de les expectatives», ha declarat el regidor. A més ha aprofitat la roda de premsa de presentació per animar la ciutadania a participar tant en el voluntariat com a disfrutar de la carrera des de la barrera, ja que «és una bona oportunitat de disfrutar d'un esdeveniment de màxim nivell amb algunes de les millors ciclistes del món».

Esta tercera etapa, que tindrà un recorregut de 94 km, ixirà de València i travessarà Poble Nou, Moncada, San Isidro de Benagéber, Nàquera i Serra fins arribar al punt més alt en l'Alt de l’Oronet; continuarà fins Torres Torres, Quartell, entrarà per la carretera CV-320 al nucli del Port de Sagunt, aproximadament a les 12.30 hores, travessarà el nucli de Sagunt per encaminar-se cap a Gilet, Estivella i de nou per Quartell per tornar a entrar al Port de Sagunt i finalitzar sobre les 13.30 hores, en l'avinguda Mediterrani.

Esta competició comptarà amb un total de 175 ciclistes vingudes de 40 països, pertanyents a 25 equips de 12 nacionalitats, dels quals 8 són espanyols. Entre les ciclistes que participaran enguany destaquen l'alemanya Clara Koppenburg, guanyadora de l'edició de la Volta Ciclista Comunitat Valenciana Fèmines de 2019; les campiones del món, Anna Van Der Breggen i Chantal Blaak; Mavi García de la selecció espanyola i les valencianes Alba Teruel i Cristina Martínez que es disputaran el mallot autonòmic. Destaca el nombre de corredores participants ja que és el màxim que permet l'UCI en categoria professional, la qual cosa fa d'esta prova ser la de major participació a nivell mundial i, igual que l'any passat, l'organització espera tornar a aconseguir este èxit en l'edició de 2020.

El director de la Setmana Ciclista Valenciana, Rubén Donet, ha agraït a l'Ajuntament de Sagunt «l'oportunitat de presentar de nou este esdeveniment a la ciutat i pel suport que des de fa anys ens oferix, així com a les diferents administracions públiques, entitats privades i cossos i forces de seguretat perquè sense tots ells no haguérem aconseguit consolidar esta prova mundialment». Donet ha destacat també la tasca que presta protecció civil i el voluntariat en la consecució de la prova i ha manifestat que a Sagunt serà un equip de més de 60 persones les que col·laboren en este esdeveniment.

Per altra banda, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que esta cita internacional torna a posar a Sagunt en el mapa. A més, per al primer edil «si una cosa distingix esta prova d'unes altres és que és una carrera referent d'elit femenina, cosa que des de l'Equip de Govern volem potenciar per intentar reduir l'escletxa entre homes i dones». Proves com esta, ha afegit, «ajuden a fer que els nostres jóvens el dia de demà tinguen una possibilitat professional dins de l'esport independentment del seu sexe». Moreno ha animat a la ciutadania a disfrutar d'este esdeveniment tant animant durant el recorregut com en la meta i ha finalitzat dient que esta carrera «és una mostra més de com a Sagunt ens creiem que l'esport és un eix vertebrador de la ciutat i una forma més d'inculcar valors a tota la ciutadania».

Pujar