elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

TV5Monde grava a Sagunt part del seu reportatge sobre les falles

TV5Monde grava a Sagunt part del seu reportatge sobre les falles - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  TV5Monde grava a Sagunt part del seu reportatge sobre les falles - (foto 2)

  Durant les falles, Sagunt ha sigut l'escenari de gravació del programa Embarquement de TV5Monde, en el qual es narra la festa de les falles des del seu descobriment i evasió a través del patrimoni, la cultura, l'art de viure d'una ciutat, regió i país. El reportatge, que s'emetrà en el mes d'octubre, compta amb una audiència mitjana de 27 milions d'espectadors.

  Les gravacions s'han fet en les ciutats de Sagunt, Sueca i València. Concretament, a Sagunt, s'ha volgut abordar la importància de la música (bandes, xarangues, dolçainers i tabaleters, etc.) per al món de les falles, però també com a element identitari del poble valencià. S'ha entrevistat als Germans Caballer, i s'ha comptat amb la col·laboració del càmera local Ricard Almenar.

  El reportatge, patrocinat per l'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, compta amb la col·laboració de la Film Office de Sagunt i la projecció de la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat.

  Per a Remei Torrent, regidora de Festes i Falles, "és importantíssim per a la festa de les falles a Sagunt tenir una projecció en l'àmbit internacional, ja que hem d'afermar la nostra oferta tant cultural com a festiva".

  El vídeo es pot veure en el següent enllaç: https://vimeo.com/212741972

  Pujar