13 d’agost de 2020 13/8/20

Turisme Sagunt posa en marxa el projecte “Troba't com a casa”

Turisme Sagunt posa en marxa el projecte “Troba't com a casa” - (foto 1)
  • Este projecte de renovació de la senyalització turística té l’objectiu de facilitar al turista l'accessibilitat a l'immens patrimoni històric, artístic i industrial amb el que compta la ciutat

MÉS FOTOS
Turisme Sagunt posa en marxa el projecte “Troba't com a casa” - (foto 2)
Turisme Sagunt posa en marxa el projecte “Troba't com a casa” - (foto 3)
Turisme Sagunt posa en marxa el projecte “Troba't com a casa” - (foto 4)

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha dut a terme el projecte “Troba't com a casa”, en el qual s’ha renovat la senyalització turística de tots dos nuclis de la ciutat. Han instal·lat un total de 28 pals direccionals, 5 panells d'ubicació amb plànols de la ciutat i 6 cartells de benvinguda en diferents punts estratègics de la ciutat.

Esta nova senyalització complix l'objectiu de facilitar al turista l'accessibilitat a l'immens patrimoni històric, artístic i industrial amb el qual compta la ciutat i al mateix temps li dóna visibilitat.

Des de l'arribada del turista, bé siga amb tren, bus o cotxe, els senyals situats estratègicament permeten posicionar el turista dins de la ciutat i iniciar un recorregut turístic per als vianants, que és sens dubte la millor manera de conéixer una ciutat.

Des del pàrquing René Marigil en el cas de Sagunt, l'estació de tren, la plaça de la Concòrdia o l'Albereda, es podran descobrir les diferents rutes d'una forma còmoda i senzilla, així com arribar fins als punts d'informació turística situats en diferents punts de la ciutat per facilitar al visitant la informació de primera mà i en diversos idiomes. Estos panells permeten, segons l'interés del turista, començar el seu recorregut per un lloc o un altre segons els seus interessos particulars, bé siga la ruta pel patrimoni romà, per la Jueria o pel patrimoni industrial, descobrint i enllaçant-les.

Tal com es va definir en el projecte en el seu moment, es tracta de fer que el visitant es trobe com a casa, podent recórrer els carrers i fotografiar els racons més emblemàtics de la nostra ciutat.

En la línia de millorar l'accessibilitat dels monuments, ara tots els panells situats en els principals llocs històrics de la ciutat, comptaran amb un QR que remet a un vídeo en llengua de signes. D'esta manera tota la senyalització actual serà accessible per a persones amb discapacitat auditiva.

La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha assenyalat que amb la implementació de la senyalització per als vianants i de recepció al turista «s'ha donat resposta a una demanda històrica per part de les associacions turístiques, comercials i hoteleres, complementant altres realitzades fa pocs anys i en la mateixa línia per donar unitat visual del conjunt històric. Tot això amb l'objectiu final que el turista es “Trobe com a casa”, en la seua visita a la nostra ciutat».

Un projecte integrador, que és a més innovador, tenint en compte que dins de la senyalització s'inclouen els símbols de les diferents rutes, que recorren un centre històric liderat per l'hospitalitat. Estes rutes es corresponen amb el material imprés amb el qual compta la delegació de Turisme. La possibilitat de la creació de productes a través de la potenciació de les diferents rutes, tals com l’ERIH-Ruta de Patrimoni Industrial, Ruta del Greal, Ruta Medieval, en la qual s'inclouen monuments religiosos i tots els béns d'Interés Cultural amb els quals compta el municipi.

Esta actuació, juntament amb les millores realitzades recentment en els panells dels espais arqueològics, Via del Pòrtic i Domus dels Peixos, així com a la Casa dels Berenguer, on es troba situat el Centre d'Interpretació de la ciutat, contribuix a desestacionalitzar l'activitat turística, atés que existix un turisme potencial molt important lligat a les rutes anteriorment citades, tant nacionals com europees.

Pujar