4 d’agost de 2020 4/8/20

El tren turístic de la campanya ‘Puja't al tren del comerç i coneix la teua ciutat’ arriba al mercat municipal de Sagunt

El tren turístic de la campanya ‘Puja't al tren del comerç i coneix la teua ciutat’ arriba al mercat municipal de Sagunt - (foto 1)
  • Es tracta d'una iniciativa a través de la qual els dimarts i divendres de novembre un tren desplaça els participants de Sagunt al Port de Sagunt i viceversa i els fa una ruta pel teixit comercial i els punts més emblemàtics de cada nucli

Este matí un tren turístic gratuït davall el lema ‘Puja't al tren del comerç i coneix la teua ciutat’ ha realitzat un recorregut per la localitat i ha finalitzat el seu trajecte al mercat municipal de Sagunt. Es tracta d'una iniciativa de l’associació Renascitur que pretén posar facilitats a la ciutadania perquè puga desplaçar-se per la ciutat i conéixer d'esta manera el comerç local, unint el comerç, el turisme i els diferents servicis i productes que oferix la ciutat.

A la seua arribada al mercat municipal la regidora de Comerç i Mercats, Gloria Parra els ha rebut acompanyada per la presidenta de l'Associació de Comerç “Ciutat de Sagunt”, Lola Torrente; el president de Renascitur, Jorge Raúl Ferrer, i membres de la Federació de Comerciants de Sagunt (FACOSA).

La visita que els participants han realitzat a través del ‘Tren del Comerç’, ha consistit en una visita guiada pel teixit comercial de la localitat. Han visitat el barri jueu, el Castell i el Teatre Romà, tot això acompanyats per un guia especialitzat, i han culminat la visita al Mercat Municipal de Sagunt on els comerciants els han rebut amb un esmorzar on es trobaven múltiples mostres dels productes de proximitat que venen en els seues parades.

Per a la delegada de Comerç i Mercats, Gloria Parra, esta ha sigut una experiència molt positiva. «Els participants han disfrutat moltíssim d'esta experiència en la qual, col·laborant l'Ajuntament de Sagunt amb les associacions, hem creat un circuit que crea sinergies entre Turisme i Comerç. En finalitzar l'activitat els hem animat que realitzen compres en els diferents llocs del mercat donat que esta campanya també està simultanejant-se amb la campanya 'Com a casa en cap lloc' de manera que si compren en les parades del mercat poden participar en esta campanya». Així mateix, Parra ha volgut animar que la gent se sume a este projecte ja que «acosta a la gent que viu en el nucli del Port de Sagunt a Sagunt, i viceversa, a conéixer no solament el seu patrimoni cultural i històric sinó també els seus senyals d'identitat que s'encarnen en el comerç de tots dos nuclis».

Pujar