1 d’octubre de 2020 1/10/20

El treball dels bombers en l'incendi de la Marjal dels Moros ha evitat una veritable catàstrofe ecològica

El treball dels bombers en l'incendi de la Marjal dels Moros ha evitat una veritable catàstrofe ecològica - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El treball dels bombers en l'incendi de la Marjal dels Moros ha evitat una veritable catàstrofe ecològica - (foto 2)
  El treball dels bombers en l'incendi de la Marjal dels Moros ha evitat una veritable catàstrofe ecològica - (foto 3)

  El Diputat de Medi Ambient i president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha visitat la zona per valorar danys a la llum del dia i ha declarat hui que el treball dels bombers en l'incendi forestal de la Marjal dels Moros, en el terme municipal de Sagunt, "va evitar una veritable catàstrofe ecològica".

  La zona amenaçada per les flames és "un zona d'especial protecció per a les aus i un indret d'altíssim valor paisatgístic, un aiguamoll dels pocs que queden en la zona nord de l'Horta de València", ha afirmat el Diputat de Medi Ambient, qui ha reconegut que al principi "teníem preocupació que poguera estendre's més enllà del terme de Sagunt i entrés en el terme de Puçol".

  "Els vents van complicar molt l'atac de l'incendi i sols permetia entrar per les vores de les flames o la cua", ha explicat Bort, qui ha declarat que "tot sembla que va ser provocat".

  Bort ha explicat que el treball dels bombers, una vegada posades fora de perill les persones i les infraestructures, va ser prevenir les possibles conseqüències mediambientals. Així, es va procedir fer una crema controlada per a preservar masses importats, no afectar a habitatges i per preservar tot el possible l'hàbitat de les aus aquàtiques".

  El treball dels bombers, d'una banda, va ser fer cremes controlades per evitar majors danys i afeccions i per una altra, fer seguiment i controlar amb línies d'aigua molt llargues perquè el foc no poguera estendre's.

  "Gràcies a l'immillorable treball dels bombers durant el dia d'ahir, hui queden moltes llacunes intactes i no hem de lamentar danys personals i en infraestructures. Al costat dels nostres efectius cal reconèixer el treball dels bombers forestals de Generalitat, brigades de la Diputació de València, medis aeris de GVA i la col·laboració del Consorci Provincial de Castelló, que han sigut claus per a controlar aquest incendi, que podria haver sigut una autèntica catàstrofe ecològica", ha conclòs Bort.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar