elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 450 xiquets i xiquetes participaran en l'Escola d’Estiu

Un total de 450 xiquets i xiquetes participaran en l'Escola d’Estiu
  • Joventut i Infància dedica un equip de 100 persones per a atendre els participants

  • És un projecte integrador i inclusiu que compta amb l'ajuda d'AVAPACE

Este divendres, 25 de juny, comença la 28 edició de l'Escola d'Estiu Morvedre a la Mar que organitza la Delegació de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt. En esta edició s'han matriculat 450 xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys que seran atesos per un equip de 100 persones, entre treballadors (50 noves contractacions, 7 monitores de l'equip de Joventut, la persona responsable de la seu i la resta de l'equip del departament) i personal en pràctiques (40 persones). A més a més, dues voluntàries del projecte Erasmus+ (del Regne Unit i Hongria) s'encarregaran d'una activitat d'escola en anglés, amb el grup de 3 i 4 anys de cada seu.

L'Escola d'Estiu és un projecte d'educació en el temps lliure que ofereix activitats lúdiques i educatives als xicotets durant les vacances estiuenques. Esta edició tindrà el ferrocarril com a protagonista, per ser este l'Any Europeu del Ferrocarril, amb l'objectiu que coneguen el món del tren i l'aventura de viatjar. En definitiva, es tracta d'ensenyar aprenent, mantenint una formació continuada per a adquirir noves habilitats i coneixements.

Des del departament de Joventut i Infància han destacat que es tracta d'un projecte integrador i inclusiu i, per este motiu, han mantingut una formació continuada per a adquirir noves habilitats i coneixements. En este sentit, en esta edició s'han matriculat 11 menors amb necessitats educatives especials que seran atesos per nou professionals. S'han reunit amb els familiars i se'ls ha atés també fora de termini per a no deixar ningú sense plaça, com així ha sigut.

Es tracta, a més a més, d'un projecte d'oci educatiu amb perspectiva de gènere, una acció coeducativa amb una mirada crítica i positiva cap a una societat igualitària, i és també, d'altra banda, un projecte ecològic i sostenible que inclou l'educació en valors de compromís i responsabilitat cap al medi ambient.

Com a novetat, enguany es compta amb l'assessorament tècnic de l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE), entitat experta en atenció a la diversitat. D'eixa manera, es realitzaran sessions de treball amb les seues professionals expertes de l'Escola d'Estiu i Famílies amb la finalitat de traçar el millor pla individualitzat i la millor adaptació i integració.

El regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha explicat que «després d'un any molt dur» torna «este projecte indispensable per a quasi 500 famílies». L'Escola d'Estiu, segons ha assenyalat, és una iniciativa amb la qual l'àrea de Joventut i Infància pretén «facilitar la conciliació familiar a pares i mares, apostant a més per una escoleta inclusiva i integradora en la qual xiquets i xiquetes es diverteixen però també aprenen, amb un projecte ecològic i sostenible però que també educa en valors igualitaris, ambientals i de solidaritat».

L'escola, que conclourà el pròxim 29 de juliol, tindrà com a seus el CEIP Villar Palasí i el CEIP Josep Romeu, en el nucli de Sagunt, i el CEIP María Yocasta, el CEIP Mediterráneo i el CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, en Port de Sagunt, i la compondran quatre grups d'edat: Mini Escola, de 3 a 4 anys (nascuts en 2017 i 2016); Escoleta, de 5 i 6 anys (nascuts en 2015 i 2014); Campa, de 7 i 8 anys (nascuts en 2013 i 2012) i Urba, de 9 a 11 anys (nascuts entre 2011 i 2009). L'horari de l'Escola Matinera serà de 8.00 a 9.00 hores, mentre que l'escola serà de 9.00 a 13.30 hores, amb opció de menjador fins a les 15.30 hores. Enguany les portes dels col·legis es tancaran als 10 minuts de l'entrada.

D'altra banda, l'edició de 2021 continua marcada per la situació provocada per la Covid-19. Enguany també el projecte s'ha adaptat a les excepcionals mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries per a oferir a les famílies un projecte d'oci educatiu segur, amb la mateixa qualitat educativa. El nombre de menors per grups s'ajusta a les recomanacions i es prendran totes les mesures higièniques, al mateix temps que s'han ajustat les seus als protocols sanitaris.

Pujar