elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt serà l'escenari de la Crida de les Falles 2019

La Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt serà l'escenari de la Crida de les Falles 2019
  • Dissabte que ve 16 de febrer, a les 18.30 hores, tindrà lloc l'acte en el qual les Falleres Majors de la comarca donen inici a les festes josefines

La Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt serà l'escenari de la Crida de les Falles 2019. Així s'ha anunciat este matí en roda de premsa, a més d'informar de la resta d'activitats organitzades per l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració de la Federació Junta Fallera de Sagunt, per a dissabte que ve 16 de febrer després de celebrar l'acte d'inici de les Falles a les 18.30 hores.

L'acte començarà amb la desfilada de fallers i falleres des del carrer Doctor Fleming, continuarà per l'avinguda Nou d'Octubre i el carrer Progrés fins a la plaça del Sol. Ja en la plaça, es farà lliurament de les recompenses i es procedirà a l'acte de la Crida amb un vídeo mapping i castell de focs artificials. Com a novetat d'enguany, s'oferirà una truita gegant per a sopar i actuarà l'orquestra Liverpool de 23 a 3 de la matinada. Esta actuació forma part de la programació festiva de la regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt.

La regidora de Festes, Asun Moll, ha destacat que enguany "hem arribat a un acord entre la Federació Junta Fallera de Sagunt i l'Ajuntament de Sagunt per a organitzar conjuntament l'acte de la Crida". Dins d'este acord, ha assenyalat que també "hi ha actes nous i a més, enguany tornem, malgrat els problemes que posa Delegació de Govern amb la pirotècnia, amb 2 mascletaes una a Sagunt i una altra al Port de Sagunt i una Nit del Foc que serà a càrrec de la FJFS". A més, ha destacat que l'actual Junta "és molt equitativa a l'hora de distribuir els actes i això queda reflectit a la ciutat, en el turisme, en el desenvolupament de la festa i en el gaudi de tots i totes".

El president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, ha enumerat les novetats d'enguany amb la Crida, "abans només es feia la imposició de la màxima recompensa i féiem un vídeo mapping i parlava la Fallera Major. Enguany s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament i farem una truita gegant per a tots els fallers i actuarà l'orquestra Liverpool a les 11 de la nit". Burgos ha assegurat que enguany "li hem pegat un volt total al que era la Crida i esperem la major afluència de públic possible".

La Fallera Major de la comarca, Paula Marrón, ha assegurat que "el punt fort d'enguany és que tornem a la Tinència d'Alcaldia, un marc molt bonic perquè la Crida marca l'inici de la festa i ens permet als fallers obrir-nos als veïns perquè s'integren més en la nostra festa". Respecte a la novetat del sopar, "és el primer any que es fa perquè abans, quan acabava la Crida, cada faller s'anava a la seua comissió i no hi havia la germanor fallera que enguany sí que tindrem". Paula, finalment, ha desitjat que el dissabte "isca bon dia i que ens acompanye moltíssima gent per a donar inici a les Falles amb el millor peu possible".

A l'acte també ha assistit la regidora de Turisme, Natalia Antonino, que ha ressaltat la labor que es realitza des del departament amb "plans específics de Falles on els turistes i qualsevol ciutadà del municipi puga situar on es fan eixes mascletaes, la Nit del Foc, qui són les nostres falleres, un vocabulari faller específic, en definitiva que entenga millor este món faller des del punt de vista turístic amb la finalitat de promocionar les nostres Falles, que és una època on major afluència turística tenim durant l'any".

El primer tinent d'alcalde, Pepe Gil, per la seua part ha remarcat "el compromís que té este Equip de Govern per a millorar tot allò que envolta a les Falles, per a donar-li el valor que es mereix, perquè és un actiu turístic de primer ordre que hem de tindre en consideració per a atraure cada vegada més gent de fora".

El canvi d'ubicació de la Crida, segons han informat des de la FJFS, es deu a problemes tècnics que ocasionava el Centre Cívic a l'hora de projectar el vídeo mapping, així com per a poder celebrar activitats complementàries. Esta ha sigut una decisió de la Federació.

Pujar