elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

TDAH Morvedre i Serveis Socials presenten el programa d'equilibri interior per a 2022

TDAH Morvedre i Serveis Socials presenten el programa d'equilibri interior per a 2022
  • La iniciativa compta amb dos tallers relacionats amb la salut mental a través de la modulació de la microbiòtica digestiva i l'alimentació

  • D'altra banda, el 12 d'abril el departament organitza una jornada pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

MÉS FOTOS
TDAH Morvedre i Serveis Socials presenten el programa d'equilibri interior per a 2022 - (foto 2)

L'Associació d'ajuda a les persones afectades pel Trastorn de Dèficit d'Atenció, amb o sense Hiperactivitat-Impulsivitat, i els seus familiars del Camp de Morvedre (TDAH Morvedre) ha presentat este matí en el Consistori el programa d'equilibri interior per a este 2022, que compta amb la col·laboració i el suport del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt.

El regidor delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha acompanyat en la presentació d'este programa la presidenta de TDAH Morvedre, Ángeles Cortés; la presidenta de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, Rosa Bayarri; i Nuria García, que serà l'encarregada d'impartir els tallers que s'han preparat.

El programa està pensat per a entendre i treballar la relació de desenvolupament i funció del cervell amb la microbiòtica intestinal, i té com a finalitat la promoció de la salut mental a través de la modulació de la microbiòtica del tracte digestiu. Per a això, s'han preparat dos tallers: d'una banda, el Taller de microbiota i cervell (l'eix per a l'equilibri interior), en el qual s'abordaran aspectes relacionats amb el tub digestiu, la microbiota, l'eix intestí-cervell, els trastorns digestius i el sucre; i l'altre, titulat Alimentació i depuració (ser conscients i responsables de la nostra salut i felicitat), en què es parlarà sobre la dieta i com alimentar-se, què i com menjar, cuidar la cuina i beneficis de les depuracions.

El primer dels quals tindrà lloc este dissabte, 9 d'abril, en horari d'11.00 a 12.30 hores en la sala d'actes del Centre Cívic Antic Sanatori. El segon, es realitzarà el dissabte 14 de maig, d'11.00 a 12.30 hores també en la mateixa ubicació. Per a més informació, les persones interessades a assistir hauran de posar-se en contacte a través del telèfon 622 188 111 o del correu electrònic tdah.morvedre@gmail.com

L'edil de Serveis Socials ha explicat que des de la regidoria que dirigix «s'establixen estratègies de col·laboració amb entitats per a la seua participació en accions que fomenten l'autonomia de persones amb diversitat funcional» en el municipi.

La presidenta de TDAH Morvedre, Ángeles Cortés, ha agraït al departament de Serveis Socials i a la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana el seu suport a les iniciatives de l'entitat i ha reivindicat que es reconega el TDAH com a discapacitat perquè les famílies puguen accedir a més ajudes i suport i es reconeguen els seus drets perquè «realment les persones amb TDAH, sobretot menors, no tenen autonomia pròpia».

Per la seua banda, la presidenta de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, Rosa Bayarri, ha manifestat en eixa mateixa línia que per a l'entitat que presidix «el col·lectiu de persones amb Trastorn de Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat-Impulsivitat requerix de moltíssima atenció», per això ha advocat per «cridar l'atenció de l'agenda pública» i també per «sensibilitzar la població» sobre això.

L'encarregada d'impartir els tallers, Nuria García, és diplomada en Psicoinmuneurologia, Fisioterapeuta, en Medicina Biològica, en Osteopatía Estructural i en Hipnosi Clínica, entre d’altres. A més, compta amb una experiència de més de 15 anys cooperant amb altres professionals i impartint cursos i tallers de mindfulness, meditació i conciliació en associacions de dolor crònic. D'altra banda, és associada de TDAH Morvedre i coneix de primera mà la situació de les persones amb este trastorn.

García ha indicat que l'objectiu d'estes formacions és la de «treballar l'autosuficiència dins les cases» i «poder donar ferramentes a casa» a pares i mares per a «conéixer realment com funciona l'organisme» i com funciona en base a les emocions, el que es menja i com es viu, per a posteriorment «ajudar des d'una altra àrea» en la qual hi ha «un buit» del sistema «amb unes certes mesures».

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Sotoca ha anunciat, a banda, que dimarts que ve, 12 d'abril, el departament de Serveis Socials organitza una jornada participativa amb les entitats socials del municipi que treballen per al desenvolupament de la participació activa en la societat de les persones amb diversitat funcional, en la qual s'aprofitarà per a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora cada 3 de desembre i que en la seua última edició va haver de ser anul·lada per motius sanitaris.

«Serà una jornada de celebració i d'oci on tots i totes les participants gaudiran d'un dia en què es donarà visibilitat al col·lectiu, amb jocs, música, volta a peu i lectura d'un manifest amb les seues reivindicacions», ha avançat l'edil.

Pujar