elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sostrauen més de 6.500 metres de cablejat de coure en una empresa de Sagunt

Sostrauen més de 6.500 metres de cablejat de coure en una empresa de Sagunt
  • Els tres detinguts actuaven a plena llum del dia, aprofitant l'afluència de personal i passant totalment desapercebuts

La Guàrdia civil ha detingut a tres persones com a suposats autors d'un delicte de furt de cablejat de coure, perpetrats en una empresa de la localitat de Sagunt (V).

Després de personar-se en dependències oficials de la Guàrdia Civil un dels responsables d'una empresa que estava duent a terme les obres d'ampliació, va denunciar la sostracció d'un total de 6500 metres de cablejat de coure, valorat en 10000 euros, el qual es trobava a l'interior de la instal·lacions de l'empresa preparades per al seu muntatge, posteriorment s'inicien investigacions per part de l'Equip Roca de Sagunt.

Durant la investigació va determinar que els autors aprofitaven les hores de descans del personal, que estava duent a terme les labors d'ampliació de les instal·lacions de l'empresa, per a accedir a l'interior d'aquesta, amb vehicles tipus furgoneta i carregaven en aquests les bobines senceres de cablejat de coure.

Aquests vehicles havien sigut adquirits, sense haver-se dut a terme el canvi de titularitat, constant a nom de terceres persones que mancaven de qualsevol connexió amb els autors dels furts. Així mateix, un dels autors que conduïa un d'aquests vehicles mancava de permís de conducció.

Aquesta operació es va repetir fins a tres ocasions, en diferents dies, no sent detectada la sostracció del cablejat, per part de l'empresa de muntatge, fins a una setmana mes vesprada. Els autors aprofitaven l'afluència del personal de diferents empreses de construcció i muntatges elèctrics, arribant a sostraure bobines trobant-se diversos obrers en el lloc, passant desapercebuts entre aquests.

Finalment, després de les perquisicions realitzades, es va comprovar que els autors dels furts, venien dita cablejada a una empresa dedicada al tractament de residus metàl·lics, que no inscrivien el coure que es comprava, en els registres obligatoris de clients o que ho feien amb dades falses.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Sagunt (València).

Pujar