3 d’abril de 2020 3/4/20

El servici de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament a la platja del Port de Sagunt

El servici de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament a la platja del Port de Sagunt - (foto 1)
  • L'operatiu ha sigut coordinat per membres del servici de salvament i Policia Local de Platges

MÉS FOTOS
El servici de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament a la platja del Port de Sagunt - (foto 2)
El servici de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament a la platja del Port de Sagunt - (foto 3)

El servici de socorrisme i salvament marítim de l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat este matí un simulacre de rescat a la platja del Port de Sagunt amb la finalitat de comprovar l'eficàcia dels protocols d'actuació. El simulacre s'ha efectuat entre l'espigó nord i la posta i ha complit amb èxit amb els temps estipulats per a este tipus d'operació de rescat.

Este tipus d'activitat es realitza de forma periòdica per a millorar la coordinació de tot el personal implicat a les platges, així com per a millorar els temps de reacció que, posteriorment, són auditats per diferents organismes. Al simulacre ha assistit el regidor de Platges, Roberto Rovira. Així mateix, el dispositiu que ha participat en el simulacre estava format per policies locals, servici de salvament i socorrisme, metges i tècnics sanitaris.

El regidor de Platges ha explicat que es realitzen estos simulacres “per a poder millorar la reacció dels equips d'emergència davant qualsevol situació d'emergència real que puga sorgir a la platja. Es valora tant el temps de reacció com la coordinació que hi ha entre els diferents departaments que intervenen en les platges, com són la Policia Local, els socorristes i el servici sanitari. I, a més, servix com a exercici perquè estos departaments puguen donar un millor servici als usuaris de la platja”.

El simulacre ha consistit en el rescat d'una víctima que es trobava totalment inconscient en l'aigua. Una vegada ha sigut albirada des de la torre de control, tant el grup de socorrisme i salvament marítim com el dispositiu de policies locals s'han coordinat a la perfecció per a realitzar el rescat. La moto aquàtica del servici de socorrisme i l'embarcació de la Policia Local han aconseguit rescatar la víctima i s'ha habilitat una zona de seguretat que ha permés que la moto aquàtica la traslladara fins a la vora, on, entre altres mesures, se li han realitzat exercicis de reanimació cardiopulmonar. Posteriorment, han traslladat la víctima a l’hospital amb l’ambulància.

Cal destacar que el pròxim simulacre de salvament es realitzarà el 21 d'agost.

Pujar