28 de maig de 2020 28/5/20

Serveis Socials inaugura dos nous cursos per a la inserció laboral de dones gitanes

Serveis Socials inaugura dos nous cursos per a la inserció laboral de dones gitanes - (foto 1)
  • Els cursos són la personalització de peces i lectoescriptura, que tenen com a objectiu que estes dones milloren les seues aptituds per a dirigir el seu propi negoci

El delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha visitat l'associació Mil.Una de Sagunt per a inaugurar dos nous cursos per a la inserció laboral de dones gitanes. Esta formació té com a objectiu ensenyar a les dones en risc de vulnerabilitat com personalitzar peces, capacitar-les en la lectoescriptura i en àrees perquè puguen abandonar el mercat i dirigir el seu propi negoci.

Alejandro Sotoca ha destacat que este curs no és com el que es va fer en els últims tres mesos, ja que este va encaminat a millorar les aptituds de les alumnes per a accedir al món laboral. Sobre la finalitat d'este ensenyament, el delegat ha explicat: «La finalitat d'este curs és la inserció laboral d'estes dones perquè puguen deixar el món del mercat i puguen dedicar-se a crear empreses i puguen viure de fer vestits».

Per part seua, la tècnica de Serveis Socials, Victoria Belis, ha encoratjat el grup de dones que reben la formació perquè continuen en esta línia, ja que segons ha explicat, amb esta capacitació poden accedir a un nínxol de mercat, com és la vestimenta per a noces gitanes, que en este moment no es troba explotat. Perquè, segons ha justificat: «Qui més que vosaltres per a saber el que es porta en unes noces gitanes».

Així mateix, el delegat ha ressaltat el suport que fa l'Ajuntament de Sagunt per a este projecte, així com el posterior acompanyament en activitats d'esta àrea.

Pujar