elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei de Joves.sex que ofereix el consorci Xarxa Joves.net entra en funcionament

El servei de Joves.sex que ofereix el consorci Xarxa Joves.net entra en funcionament
  • Este programa, dirigit a joves d'entre 12 i 30 anys, compta amb atenció telefònica a càrrec de professionals de l'àmbit de la psicologia i sexologia, a més d'activitats i tallers específics per a l'alumnat dels centres d'educació secundària

MÉS FOTOS
El servei de Joves.sex que ofereix el consorci Xarxa Joves.net entra en funcionament - (foto 2)

La Xarxa JOVES.NET, consorci que integra a 22 municipis entre els quals es troba Sagunt, posa en marxa un servei integral d'informació, orientació i assessorament per a joves, d'entre 12 i 30 anys, en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psico-afectiva, sota el nom JOVES.SEX. Este servei, a més d'atenció telefònica a càrrec de professionals de l'àmbit de la psicologia i sexologia, contempla activitats i tallers específics per a l'alumnat dels centres d'educació secundària.

El servei d'orientació i assessorament a joves s'oferix de dilluns a divendres de 18 a 20h a través del telèfon i Whatsapp 669 930 981. Els professionals encarregats del servei també deriven a la joventut a recursos especialitzats sobre la matèria en els seus municipis i detectaran situacions de risc que puguen meréixer un seguiment i intervenció per part dels serveis de joventut o altres àrees especialitzades.

JOVES.SEX està gestionat per professionals de l'àmbit de la psicologia i sexologia, coordinats per la Federació de Planificació Familiar Estatal (FPFE), entitat experta en la prestació de serveis dirigits a la població jove, amb més de 30 anys d'experiència en l'atenció a la sexualitat juvenil per a diferents administracions públiques i altres entitats i professionals. Esta ONG promou el dret de totes les persones a decidir lliurement sobre la seua sexualitat i presta serveis d'atenció a la salut sexual i reproductiva. Està formada per persones i associacions de planificació familiar en diverses comunitats autònomes a Espanya i és membre de la Federació Internacional de Planificació Familiar (IPPF), una xarxa que germana associacions en més de 180 països del món.

En el marc del projecte JOVES.SEX, paral·lelament al servei d'atenció a joves, s'elaboraran materials didàctics d'accés lliure des de la web www.joves.net sobre sexualitat i un catàleg dels recursos públics en la matèria en els corresponents municipis. A més, durant els pròxims mesos, amb l'inici de les classes, serà possible la realització de tallers, activitats i campanyes específiques per a l'alumnat dels Centres d'Educació Secundària de Sagunt.            

El programa està dirigit a joves dels municipis d'Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetusser, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella, tots ells integrants del Consorci Xarxa JOVES.NET. A més, compta amb el suport de l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ), que aposta per este programa com a experiència pilot per a poder traslladar a altres àmbits geogràfics de la Comunitat Valenciana, dins de l'Estratègia Valenciana de Joventut i la municipalització dels serveis.

Pujar