20 de setembre de 2020 20/9/20

El secretari autonòmic de Cultura i Esport presenta en el Forn Alt l’oficina de Mecenatge de la Comunitat Valenciana a la comarca

El secretari autonòmic de Cultura i Esport presenta en el Forn Alt l’oficina de Mecenatge de la Comunitat Valenciana a la comarca - (foto 1)

  La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt, entitat sense ànim de lucre i d´àmbit cultural, va acollir ahir dimecres, 3 d’abril, la presentació de l´oficina de Mecenatge de la Comunitat Valenciana al Camp de Morvedre. A la convocatòria, celebrada en el Forn Alt nº2, varen acudir el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, acompanyat de personal de l´oficina, així com representants dels diferents ajuntaments del Camp de Morvedre i diferents entitats sense ànim de lucre d´estos àmbits que tenen la seu al nostre territori.

  Estes seran las possibles beneficiaries de la qualificació d’interés social que poden aconseguir els seus projectes, i que permetran que la hisenda autonòmica atorgue deduccions fiscals fins el 25% de les quantitats aportades a les persones físiques que ho declaren a la declaració anual de la renda (IRPF). De l'Ajuntament de Sagunt van assistir els regidors i tinents d’alcalde, Pepe Gil i Pablo Abelleira.

  La publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la Llei 20/2018, de 25 de juliol, del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional a la Comunitat Valenciana, va suposar un punt d´inflexió en recollir els incentius fiscals per a que les persones s´involucren en el finançament com a mecenes de projectes de diferents tipus.

  L´accés a la cultura és un dret de la ciutadania i correspon a les institucions garantir-lo aportant recursos i finançament, però el conjunt de la societat té un paper fonamental en el desenvolupament d´este servici públic. Com la cultura pertany al conjunt de la societat i no només a les institucions públiques, mitjançant incentius fiscals es dona la possibilitat que persones físiques i jurídiques aporten fons dineraris o en espècie per desenvolupar projectes culturals, científics i esportius no professionals.

  La Fundació, com a entitat de caràcter públic, cultural i sense ànim de lucre, entre d’altres, és una de les entitats que directament rep tal qualificació en els seus projectes i tan sols ha de fer-ne una comunicació en els dos períodes habilitats per a tal fi a l´oficina. Les associacions esportives, culturals i/o científiques que no pertanyen a l´àmbit públic ho han de sol·licitar per a poder oferir el benefici.

  Per a la Fundació, la llei que regula el mecenatge a la Comunitat Valenciana representa una oportunitat per a finançar projectes culturals on els fons públics no arriben. En este sentit pròximament s´obrirà la possibilitat per a que la ciutadania puga fer donacions i puga beneficiar-se dels incentius fiscals que la llei atorga, des de la nova pàgina web que s´està acabant d´ultimar.

  Pujar