elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sara Cáceres presenta este divendres el seu llibre Fulguraciones del alma

Sara Cáceres presenta este divendres el seu llibre Fulguraciones del alma
  • L'acte tindrà lloc el divendres en el Centre Cultural Mario Monreal (aula 2) de Sagunt a les 19.00 hores

  • Es tracta d’un viatge per l’univers de la poesia, l’art, la vida i la filosofia

Sara Cáceres Segura presentarà este divendres, 1 de juliol, el seu nou poemari Fulguraciones del alma. Sentimientos compartidos. L'acte tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal (aula 2) de Sagunt (carrer Roma, 9) a les 19.00 hores. L'accés serà lliure fins a completar l'aforament de la sala. Este esdeveniment de presentació s'emmarca dins la programació trimestral impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

L’obra recull el bateig poètic de l'autora després del desencantament acadèmic, i va de 2007 a 2011, com a primer quinquenni on s'aborden qüestions vitals, socials i experiencials, tant quotidianes com extraordinàries. Este llibre representa un viatge per l’univers de la poesia, l’art, la vida i la filosofia.

Des del departament de Cultura expliquen que en els seus versos s'entrecreuen raons del cor amb les tensions del context, és a dir que, en ells s'entrecreua la cerca de la veritat (filosòfico-ètica i, sobretot, artístico-estètica) com a activitat oberta i infinita, amb la trobada del ‘lloc’ comú poètic i de molt més, perseguit per l'autora quasi des del bressol. En ser molt conscient que esta doble i àrdua tasca es compagina, quasi per imperatiu categòric, i després dels traços marcats, amb la política i filosofia per Michael Foucault (en ell, estan, Marx i Nietzsche) i per María Zambrano (exiliada a Llatinoamèrica després de la Guerra Civil, d'obra molt sàvia i prolífica) en poesia i ontologia, com dos rius convergents en el mateix oceà entre molts altres autors (sobretot, Schiller, Borges i la Dickinson, però també: Bataille, Deleuze, Joyce, Pessoa…).

Pujar