elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'A. C. Sant Antoni de Sagunt presenta el seu programa per a la festivitat de Sant Antoni

L'A. C. Sant Antoni de Sagunt presenta el seu programa per a la festivitat de Sant Antoni
  • L'associació ha programat diferents activitats, en les quals col·labora l'Ajuntament de Sagunt, durant els caps de setmana del 17 al 19 i del 24 al 26 de gener

L'Associació Cultural Sant Antoni de Sagunt ha presentat este matí el seu programa per a celebrar la tradicional festa de Sant Antoni, patró dels animals, amb activitats populars en les quals també col·labora la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Sagunt i que tindran lloc durant dos caps de setmana, del divendres 17 al diumenge 19 de gener i del divendres 24 al diumenge 26 de gener.

Tal com ha explicat el president de l'A. C. Sant Antoni de Sagunt, Samuel Asensio, es tracta d'un programa molt variat en el qual han tractat de donar protagonisme a tots els rangs d'edat, de manera que hi ha activitats per a xiquets i també per a adults. «Està molt complet dins de les nostres possibilitats i donem gràcies a tots els col·laboradors que contribueixen al fet que la festa siga cada vegada més gran, així com als col·legis que participen en el concurs de dibuixos que organitzem per a totes les escoles de Sagunt. En definitiva, allò que busquem és una festa que no es base en animals i en el Sant, sinó que siga diversa i que tot el que hi participe se senta protagonista», explica el president.

El divendres, 17 de gener, a partir de les 19.30 hores es presentarà el taulellet que està exposat en la façana de la seu social de l'associació, donant pas a un vi d'honor i a la posterior inauguració d'una exposició fotogràfica que mostra la trajectòria de l'associació i del barri durant els seus 20 anys. El dissabte 18 de gener, a partir de les 16.30 hores, en el recinte hi haurà jocs infantils i un berenar popular amb xocolatada per a tots els assistents.

El dia més tradicional de la festa serà el diumenge 19 de gener. A partir de les 10.30 hores tindrà lloc el trasllat de la imatge de Sant Antoni a l'església de Santa Maria. Posteriorment, a les 11 hores, se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni. De nou, a les 11.30 hores, es traslladarà el Sant des de l'església fins a la plaça Cronista Chabret, on tindrà lloc la tradicional benedicció d'animals amb regals per a tots els participants. En finalitzar hi haurà una exhibició canina, organitzada per Can’s Animals, i el popular repartiment d'olla i vi.

El següent cap de setmana el programa es basa en actes taurins. En primer lloc, el divendres 24 de gener, a partir de les 23.30 hores, hi haurà una exhibició d'un bou embolat i, a continuació, vaques de la ramaderia de F. Machancoses de València. El dissabte, 25 de gener, és el dia gran per a l'associació i han programat una exhibició de dos bous cerrils, a les 16 hores, de la ramaderia Eladio Vegas nº52 G5 Rueda i de Peñajara nº10 G6 Peraleda de la Mata. A partir de les 20 hores es donarà pas a un bou cerril al piló i, posteriorment, a les 23.30 hores, també s'embolaran els bous de la vesprada.

El diumenge 26 començarà amb una jornada matinal especial del ramader Eulogio Mateo, a les 11.30 hores. Des de l'A. C. Sant Antoni de Sagunt destaquen que es tracta d'un ramader molt sonat en el món del bou al carrer i que han fet un gran esforç per a poder comptar amb la seua participació. A la vesprada, a les 16 hores, hi haurà una exhibició de vaques i bou en puntes de la ramaderia La Paloma de Alicante, «una ramaderia amb gran recorregut a la Comunitat Valenciana i que sempre que ve al nostre poble es va ovacionada, és molt respectada per tots i creiem que portarà molta afluència de gent», assegura Samuel Asensio.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha animat a la ciutadania a viure la festivitat de Sant Antoni en la seua màxima esplendor participant en les activitats que organitzen tant l'A. C. Sant Antoni Sagunt com les associacions Amics del Cavall i la Diabòlica de Morvedre. «La part que faltava per presentar d'esta festa era la de l'A. C. Sant Antoni de Sagunt, que és l'associació més antiga, ja que enguany celebra la seua vintena edició. Parlem d'una festa que té arrels molt profundes en la societat saguntina, una festa centenària al nostre poble que ha anat evolucionant i això ho veiem en el programa que hui presenten, en el qual, per descomptat continuen mantenint el seu aspecte religiós i més tradicional, però també han incorporat aspectes més socials, artístics, la participació de xiquets, etc», ha explicat l'alcalde, qui afig que esta festa pretén ser de tots i de totes i és per això que «l'Ajuntament oferix tot el seu suport a esta festivitat que cada any és més gran i més nostra».

Pujar