elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salvament rescata a quatre banyistes a Sagunt amb el servei de dron

Salvament rescata a quatre banyistes a Sagunt amb el servei de dron
  • Des de 2017, l'Ajuntament ha incorporat aquesta unitat a les seves platges

MÉS FOTOS
Salvament rescata a quatre banyistes a Sagunt amb el servei de dron - (foto 2)

Durant els últims dies, el Servei de Salvament i Socorrisme de la platja del Port de Sagunt ha rescatat 4 persones gràcies al servici de vigilància i rescat amb dron. Este servici de vigilància aèria el va incorporar a les seues platges l'Ajuntament de Sagunt en 2017, sent el primer ajuntament a incorporar drons al servici de salvament i socorrisme.

La primera banyista va ser rescatada amb l'ajuda d'un dron el dissabte 18 de juny a la platja del Port de Sagunt, es tractava d'una dona adulta que es va endinsar en la mar i mostrava dificultats per a eixir a causa del corrent. El dron que la va assistir en primera instància li va fer arribar des de l'aire un flotador salvavides, la qual cosa la va ajudar a mantindre la flotabilitat i així aconseguir eixir de l'aigua.

Este pioner mètode de rescat ha sigut implantat en les costes de Sagunt des de l'any 2017, i per això, va ser nomenada la platja més segura d'Espanya l'any 2018. Gràcies a la ràpida actuació de l'aeronau i del seu pilot, així com del servici de socorrisme, la banyista es troba en perfecte estat, ja que malgrat l'esglai, no va ser necessària una intervenció per part de l'equip mèdic.

«Onejava bandera verda pel que al principi tot estava tranquil. Durant una ruta de vigilància amb el dron detectem un possible banyista en dificultats, així que decidim acostar-nos ràpidament per a veure si necessitava ajuda i, efectivament, trobem una parella que no aconseguia tornar a la vora. La banyista estava pàl·lida i amb símptomes d'estar angoixada, mostrava clars indicis de fatiga pel que feia moviments com donar-se la volta per a poder respirar millor i descansar, mentre la seua parella intentava ajudar-la, però sense èxit» segons explica Enrique Fernández, pilot de l'empresa General Drons, que presta el servici per encàrrec municipal.

A diferència del primer rescat, durant el dilluns 20 de juny, onejava la bandera groga, senyal que els banyistes han de prestar més atenció i cura en endinsar-se en la mar. No obstant això, l'avís no va ser suficient, ja que van tindre lloc tres rescats en els quals va haver d'actuar el dron. Per sort, l'equip de socorrisme i salvament en coordinació amb esta ferramenta tecnològica van aconseguir salvar els banyistes en dificultats sense que patiren danys.

L’Auxdron LFG és una aeronau no tripulada (UAS), que forma part de l'equip de rescat del municipi de Sagunt. El consistori ha incorporat drons salvavides per a millorar la seguretat en dos de les seues platges: platja del Port de Sagunt i platja d’Almardà.

L'empresa encarregada de realitzar els servicis de vigilància i rescat amb drons és la companyia General Drons. Des que este servici es va incorporar, s'ha convertit en una part fonamental de l'equip de salvament.

Finalment, des del departament de Platges sol·liciten la col·laboració dels banyistes a l'hora de respectar les senyalitzacions a les platges i en entorns aquàtics. És important que per a la seua seguretat no s'endinsen de manera insegura o temerària fins i tot quan onege la bandera verda.

 

Pujar