elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt viurà les festes del 9 d’Octubre també en format de còmic

Sagunt viurà les festes del 9 d’Octubre també en format de còmic
  • El Gabinet de Promoció del Valencià edita 1.000 exemplars del còmic Festes i tradicions de Sagunt, amb el qual l’alumnat d’infantil i secundària podrà investigar i conèixer millor una selecció de les festes

MÉS FOTOS
Sagunt viurà les festes del 9 d’Octubre també en format de còmic - (foto 2)

El Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt continua treballant perquè les nostres escoles disposen de materials útils i innovadors. En esta ocasió han preparat un tiratge de 1.000 exemplars del còmic Festes i tradicions de Sagunt, amb el qual l’alumnat des d’infantil fins a secundària podrà investigar i conèixer millor una selecció de les festes de tot l’any que se celebren a Sagunt i al Port de Sagunt. A més, tres docents especialistes han elaborat unes propostes didàctiques adaptades i adaptables a cada etapa educativa per fer que l’aprenentatge siga significatiu i arrelat a la història de la ciutat.

Per les pàgines desfilen els actes de les festes de Moros i Cristians i el 9 d’Octubre, Sant Antoni, el Dijous de Berenar, Pasqua i Sant Joan, algunes de les més representatives de cada estació. Per a una pròxima campanya queden altres celebracions igualment rellevants. El còmic de setze pàgines ha estat guionitzat per Santiago Calaforra i il·lustrat per Sandra G.N., de l’Editorial Safrà.

La regidora delegada del Gabinet, Maria Josep Soriano, ha declarat: «Les festes populars són un motiu engrescador i significatiu per al nostre alumnat i que es treballa cada curs en els centres educatius. Volem contribuir d’una forma lúdica i creativa, com és el format còmic, a acostar més els xiquets a les nostres tradicions, a més de proporcionar-los una eina didàctica útil en valencià. Esperem que el gaudiu i poder elaborar noves propostes amb les altres festes populars del nostre poble».

El còmic serà presentat pròximament als mitjans de comunicació i s’ha enviat a tots els centres educatius. A més, el 19 de novembre es presentarà en el marc especialitzat del Festival Splash de còmic que organitza el Departament de Joventut i Infància.

 

Pujar