10 d’agost de 2020 10/8/20

Sagunt ultima els preparatius de l’Escola d’Estiu amb només 200 alumnes

Sagunt ultima els preparatius de l’Escola d’Estiu amb només 200 alumnes - (foto 1)
  • El departament compta amb 64 monitors, 35 de nova contractació, per a garantir els protocols sanitaris i d'higiene i oferir un oci educatiu de qualitat

La Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ultima els preparatius per a la 27 edició de l’Escola d’Estiu, que comença dilluns que ve amb les circumstàncies especials de la pandèmia. Per a esta ocasió, des del departament s'havien limitat les places oferides i, finalment, són 200 xiquets i xiquetes matriculats, que estaran repartits en quatre seus: els col·legis Vilamar, Tierno Galván i Begoña, al Port de Sagunt, i Ausiàs March al nucli de Sagunt. Per a cobrir la demanda, el departament compta amb un total de 64 monitors de temps lliure, dels quals 35 suposen noves contractacions per part de l'Ajuntament de Sagunt, a més de 21 monitors en pràctiques.

Per tant, segons explica el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, «per a l'Ajuntament hauria sigut més fàcil no fer Escola d’Estiu, que és l'opció de la majoria de municipis de la província, però la nostra obligació és atendre les necessitats dels nostres veïns i veïnes, que necessiten conciliar treball i família i els seria impossible sense una eina com esta escoleta, per no parlar de la necessitat social dels xiquets i xiquetes de comptar amb un oci educatiu després de tres mesos de quarantena. Este projecte de conciliació familiar i d'oci és més important que mai. Creiem que, en esta situació de crisi sanitària i social provocada per la COVID-19, tan irresponsable és anar un pas per davant de les autoritats sanitàries, com un pas per darrere, i són moltes les famílies que, per les seues circumstàncies, no poden compaginar la seua activitat laboral amb la cura dels menors al seu càrrec».

En qualsevol cas, per a Sampedro, «hem muntat una Escola d’Estiu molt controlada i segura, tant per als xiquets i xiquetes com per als treballadors/es, amb totes les mesures d'higiene i seguretat, i amb uns protocols més estrictes que aquells que ens imposen les autoritats sanitàries». De fet, tal com afig el regidor de Joventut, el nombre de monitors/es és el mateix que l'any passat, amb 500 xiquets i xiquetes, que enguany amb 200, la qual cosa permet baixar la ràtio monitor/a-alumne/a i fer grups de 6-7-8 xiquets/es. Així i tot, «redoblarem els treballs de neteja per part de la SAG i a ser molt exigents amb la higiene, la distància social i l'ús de màscares, una responsabilitat que afecta els treballadors/es i a la regidoria, però també als pares i mares que confien en esta iniciativa».

Dins d'estos protocols de seguretat, cada grup treballarà de manera independent sobre la resta, amb rutines d'higiene, corredors i accessos d'entrada i eixida, excursions molt limitades i sempre a espais del municipi, o el kit de l’Escola d’Estiu, que enguany inclou el repartiment de màscares infantils juntament amb la camiseta i la gorra d'este projecte i el material individualitzat.

Quant al tema d'esta 27 edició, s'ha triat la mar i tot el que gira entorn d'este concepte, com la fauna marina, les llegendes i mitologia relacionades amb este espai, el Mediterrani i la seua història, o els treballadors/es de la mar. Cada setmana, els grups aniran alternant temàtiques, jocs i tallers, sempre basats en este poderós tema, la mar. També, enguany, i per a reforçar l'activitat, el departament compta amb la col·laboració del grup local de teatre Camí de Nora, que treballarà cada setmana en cadascuna de les seus i portaran la part escènica del projecte. I en la part festiva, com a final de projecte, Joventut compta amb la participació de l'associació Kukuta Ludobús, especialitzats en jocs educatius, tradicionals i d'altres cultures.

Cal recordar que l’Escola d’Estiu de la regidoria de Joventut comença dilluns que ve, 22 de juny i finalitza el 31 de juliol, cinc setmanes amb activitats, jocs, tallers i molta diversió.

Pujar