18 de gener de 2021 18/1/21

Sagunt tramitarà la bonificació del 95% de l’IBI que reclama la Societat Musical Lira Saguntina

Sagunt tramitarà la bonificació del 95% de l’IBI que reclama la Societat Musical Lira Saguntina - (foto 1)

  Després de l’arribada d’una proposta des de la Societat Musical Lira Saguntina a través de la qual es demanava una exempció de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), l'Ajuntament de Sagunt ha iniciat el procés per concretar esta mesura.

  L'edifici del Musical te actualment dos usos; en primer lloc la planta baixa està destinada a un bar/restaurant i a saló social i, d’altra banda, a la part superior es troba el saló d'actes així com també es realitzen totes les activitats musicals.

  “Per estes activitats i pels immobles, la Societat Musical Lira Saguntina paga una quota d’IBI a l'Ajuntament de Sagunt i aleshores, acollint-se a una normativa autonòmica on estan reconegudes les bandes de música com a Béns d'Interés Cultural, si finalment es declara la seua activitat com a tal i està reconeguda en esta normativa autonòmica, la Societat Musical Lira Saguntina té dret a una bonificació en la quota que han de pagar d'IBI. Amb la qual cosa s'aplicarà una bonificació del 95% només en la franja que està dedicada a la part musical, és a dir, el bar/restaurant continuarà pagant exactament el mateix perquè no ho empara la normativa”, ha senyalat el regidor delegat d’Hisenda en funcions, Enric Ariño.

  Cal destacar que estes bonificacions seran iguals per a qualsevol societat musical que estiga reconeguda actualment com a Bé d'Interés Cultural a la nostra localitat, és a dir, per una banda la Unió Musical Porteña del nucli del Port de Sagunt i, per altra banda, la Societat Musical Lira Saguntina. Per tant a estes se'ls aplicarà en la mesura que estiguen afectades per l’Impost sobre Béns Immobles.

  “Ara mateix iniciem el procés que consisteix, bàsicament, a fer-ho públic a través de la pàgina web i després s'haurà de concretar allò contemplat en la proposta. Esta bonificació que se li farà haurà de passar per un ple i haurà d’aprovar-se en l'ordenança corresponent perquè entre en vigor el pròxim any” ha conclòs Ariño.

   

  Pujar