2 de desembre de 2020 2/12/20

Sagunt ha sigut la tercera població espanyola amb l'aire més net segons l'OMS

Sagunt ha sigut la tercera població espanyola amb l'aire més net segons l'OMS - (foto 1)
  • Segons l'Informe Mundial de la Qualitat de l'Aire de l'Organització Mundial de la Salut, elaborat este estiu, el municipi destaca entre els primers llocs

Sagunt va ser este estiu la tercera població d'Espanya amb l'aire més net, segons l’IQ Air Visual de l'OMS (Informe Mundial de la Qualitat de l'Aire de l'Organització Mundial de la Salut). Per este motiu, el programa Terra Viva d’Àpunt Mèdia ha emés este matí un reportatge sobre això, en el qual, a més, s'ha entrevistat l'alcalde Sagunt, Darío Moreno, el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt i diversos veïns i veïnes del municipi.

Segons l'alcalde, este informe posa de relleu la bona qualitat de l'aire a la ciutat. Entre els motius, destaca la localització privilegiada que té Sagunt que fa que siga una zona airejada, amb motiu de la seua proximitat a la mar i a trobar-se al final de diversos contraforts muntanyencs de la Serra de la Calderona i de la Serra d’Espadà, la qual cosa fomenta una bona qualitat de l'aire.

No obstant això, Darío Moreno assegura que «quan realitzem anàlisi dins de la ciutat veiem que, per exemple, el trànsit rodat continua suposant un problema. El que hem de fer entre tots i totes, malgrat aquesta bona dada de la qual podem sentir-nos orgullosos, és continuar treballant per a millorar la qualitat de l'aire perquè queda molt per fer». Entre les opcions que planteja l'alcalde destaca plantejar un nou model de mobilitat que permeta reduir la contaminació present a les nostres ciutats, així com caminar conjuntament amb la indústria per a assegurar que es reduix al màxim qualsevol tipus d'emissions per part d'este sector econòmic també.

«A partir d'ací, queda molta faena conjunta que fer, però no deixa de ser una dada positiva eixe tercer lloc en qualitat de l'aire en tota Espanya que mostra una mica el camí a seguir i que Sagunt ha d'avançar en eixa direcció», ha conclòs l'alcalde.

Pujar