elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt, representada en l'I Fòrum Internacional Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0 d'Alacant

Sagunt, representada en l'I Fòrum Internacional Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0 d'Alacant
  • L'alcalde, Darío Moreno, ha assistit a les jornades dedicades a abordar l'avanç cap a un urbanisme per al segle XXI i a generar inspiració i intercanvi d'experiències en la matèria

MÉS FOTOS
Sagunt, representada en l'I Fòrum Internacional Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0 d'Alacant - (foto 2)

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assistit a la segona jornada de l'I Fòrum Internacional Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0 que organitza la plataforma de sostenibilitat i innovació Connect Clean a Alacant els dies 16, 17 i 18 de juny.

Est fòrum compta amb la participació d'una selecció d'experts d'Espanya i França en matèria de transformació sostenible que comparteixen les seues experiències d'èxit en les seues companyies i ciutats i inclou, així mateix, en el seu programa entrevistes, presentació de projectes, agendes B2B, workshops i activitats de networking, entre altres accions, que tenen com a objectiu generar intercanvis entre els participants i ser una font d'inspiració a través de les millors iniciatives per a projectar la transformació urbana en el futur.

Durant l'esdeveniment s'estan abordant diversos reptes com mobilitat i transport; infraestructures i manteniment; energia, clima, i medi ambient; turisme, nous models de destí, tecnologia i turisme; habitatges, patrimoni, barris i interactuació; ciutat, territoris i zones industrials; ciutadania, inclusió i cultura; i control de riscos i seguretat. El que es perseguix amb la posada en comú de les idees en esta mena d'assumptes és avançar cap a ciutats del segle XXI ecològiques, sostenibles, amb capacitat d'adaptació, que estiguen en harmonia amb els territoris i que oferisquen oportunitats, qualitat de vida i dignitat als seus habitants.

Concretament, en la jornada d'este dijous, on Sagunt ha estat representada per l'alcalde, Darío Moreno, s'estan tractant qüestions relatives a l'energia, el clima i el medi ambient; habitatges, patrimoni, barris i interactuació; mobilitat i transport; nous models de destinació turística; i tecnologia i turisme.

Darío Moreno ha explicat que «esta ha sigut una trobada molt fructífera on hem pogut mantindre reunions privades amb empreses interessades a la nostra ciutat, per a atraure inversions, així com hem pogut inspirar-nos amb les millors iniciatives en esta matèria. Es tracta d'una trobada pública privada que té el focus en la tecnologia sostenible en les empreses i els municipis. També hem assistit a diferents ponències on hem aprofundit en com seran les ciutats del futur. És prioritari per a l'Equip de Govern advocar per una ciutat sostenible, ecològica i capaç d'adaptar-se».

Connect Clean, que organitza este I Fòrum Internacional Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0, es defineix com una plataforma en línia de networking en la qual s'agrupen actors internacionals com empreses i institucions relacionades amb la innovació, l'ecologia i la sostenibilitat i té com a principal objectiu brindar eines i informació útil sobre bones pràctiques en l'àmbit empresarial per a una societat més responsable.

L'I Fòrum Internacional de Sostenibilitat en Ciutats i Turisme 5.0 compta amb la col·laboració del Districte Digital de la Comunitat Valenciana i de la Generalitat Valenciana.

Pujar